Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Srpske inkubatore i opremu koji su nabavljeni iz sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja je održana pod njegovim pokroviteljstvom u decembru prošle godine.

Oprema je uručena rukovodstvima bolnica u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnica u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

Miroslav Jović, pedijatar iz dobojske Bolnice, zahvalio je za donaciju, istakavši da će uskoro, od iduće godine biti i u novoj bolnici.

Predsjednik Udruženja pedijatara Srpske Jelica Predojević Samardžić rekla je da je nabavljeno deset transportnih inkubatora, sedam stacionarnih, jedan hibridni i jedan inkubator za transport helikopterom.

Svečanosti, osim Dodika, prisustvuju predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, srpski član Predsjedništa BiH Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor UKC-a Vlado Đajić i zaposleni radnici, predsjednik Udruženja pedijatara Jelica Predojević Samardžić, kao i druge zvanice.

Prvo donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“ održano je 2010. godine za djecu oboljelu od malignih bolesti.

U godinama koje su dolazile armija humanitaraca stajala je uz djecu sa poteškoćama u razvoju, mališane oboljele od dijabetesa, djecu sa autizmom, potom za izgradnju Roditeljske kuće u Banjaluci, kao i za oboljele od rijetkih genetskih oboljenja.

Plemenita misija je nastavljena prikupljanjem novca za izgradnju centra „Za majku i dijete“, zatim za osnivanje Fonda solidarnosti, kao i za djecu sa poteškoćama pokreta.

Sakupljen je i novac za izgradnju dnevnih centara u Banjaluci i Trebinju, pokretanje prve Banke humanog mlijeka, ali i za nabavku vozila za udruženja koja okupljaju djecu sa intelektualnim poteškoćama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име