Danas je u zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović uručio 18 rješenja za stipendije učenicima generacija osnovnih i srednjih škola sa područja grada Bijeljina.

Stipendije za učenike generacije osnovnih i srednjih škola su od ove godine uvećane, odnosno, za učenike generacija osnovnih škola stipendija iznosi 150KM, a za učenickegeneracija srednjih škola 250KM.

Gradonačelnik Petrović istakao je da će se Gradska uprava i u narednom periodu truditi da podiže budžetske okvire, odnosno, da povećava materijalna izdvajanja, kada je riječ o stipendijama.

„Mladi ljudi koji su danas dobili rješenja su ponosi naše Bijeljine, zato smo u prethodnom periodu obezbjedili reklamni prostor za naše brilijantne genijalne umove. Želimo da reklamiramo mladost, pamet i obrazovanje“, rekao je Petrović.

Ljubiša Stanišić, ispred Odjeljenja za društvene djelatnosti rekao je da je nastavljen započeti trend povećanja iznosa stipendija, te istakao da je danas raspisan i Javni poziv za dodjelu stipendija za osnovne studije.

„Danas smo raspisali i Javni poziv za dodjelu stipendija za osnovne studije. Moram da kažem da smo povećali iznos stipendija u odnosu na prethodnu godinu, te da očekujemo veliki broj studenata koji će se javiti na Javni poziv. Prethodni iznos stipendije iznosio je 240KM, a sada je 250 sa uvećanjem do 30%, tako da može iznositi i do 325KM. Javni poziv traje do 2. novembra“, rekao je Stanišić.

Iz Gradske uprave istakli su da je Grad Bijeljina u ovom trenutku lokalna zajednica koja ima najveće iznose stipendija, kao i najveći broj stipendista, ne samo u RS nego i šire.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име