Nakon uspješno sprovedene procedure za ostvarivanja prava na podsticaje u sektoru lovstva, korisnicima lovišta koji su ispunili uslove propisane Pravilnikom o uslovima i načinu ostavrivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, uručena su Rješenja o odobravanju sredstava.

Tako je i ove godine realizovana opredijeljenost Vlade Republike Srpske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za investicije u sektor lovstva, čime će u značajnoj mjeri biti unprijeđeno gazdovanje lovištima i populacijama divljači kao prirodnim bogatstvom od opšteg interesa za Republiku Srpsku, ali i istovremeno omogućen razvoj lovnog turizma.

Ove godine, za unapređivanje, zaštitu i razvoj lovstva odobrena su 62 projekta, sa ukupnim iznosom od oko 690.000 KM, dok je za razvoj lovnog turizma odobreno 36 projekata sa ukupnim iznosom od oko 699.000 KM.

Lovački savez Republike Srpske se ovim putem zahvaljuje Vladi Republike Srpske, resornom Ministarstvu i Agenciji za agrarana plaćanja na iskazanoj podršci sektoru lovstva.

Lovački savez Republike Srpske će zajedno sa resornim Ministarstvom i dalje raditi na razvoju sektora lovstva u Republici Srpskoj, kao važnoj grani privređivanja, uz sprovođenje aktivnosti na očuvanju prirodnih resursa i razvoju turističkih potencijala u Republici Srpskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име