Uređenje semberskih sela republičkim novcem

Datum:

Share post:

Najavu mogućeg dolaska još pet miliona KM u bijeljinski Agrarni fond iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske za urbanizaciju sela mještani semberskih sela iščekuju sa infrastrukturnim projektima koje, kako kažu, godinama nije realizovala Gradska uprava.

“Gradska uprava zadnje dvije godine, od izbora novog gradonačelnika, ništa nije uradila po pitanju gradnje infrastrukture u seoskim područjima i zato je sada neshvatljiva krivična prijava Ljubiše Petrovića protiv Agrarnog fonda zato što sredstvima Kompenzacionog fonda Republike Srpske radi projekte za urbanizaciju semberskih sela”, rekli su novinarima članovi Savjeta mjesnih zajednica u Dvorovima Vladimir Perić i u Gornjem Magnojeviću Dragan Petrović.

Planom asfaltiranja, koji je usaglašen na sastancima svih mjesnih zajednica u Skupštini grada Bijeljine, predviđeno je da se u Dvorovima asfaltiraju tri ulice ukupne dužine 600 metara, vrijednosti 95.000 KM, dok je u Gornjem Magnojeviću predviđeno asfaltiranje puta za naselje sa 30 domaćinstava, dužine 466 metara i vrijednosti 64.000 KM.

Svi radovi se u potpunosti finansiraju iz sredstava Kompenzacionog fonda, posredstvom gradskog Agrarnog fonda.

TESTNA REKLAMA

“Savjet mjesne zajednice Dvorovi je kao prioritetnu za asflatiranje odredio ulicu dužine 350 metara koja prolazi kroz poljoprivredno zemljište i dolazi do naselja u kojem žive u ratu doseljene porodice i starosjedioci, a u planu je da se asfaltraju i ulice u naselju Rudine u dužini 200 metara i dio ulice Dimitrija Lopandića u Gajevima dužine 250 metara”, rekao je Perić.

Za krivičnu prijavu koju je gradonačelnik Bijeljine podnio zbog asfaltiranja iz sredstava Kompenzacionog fonda, Perić kaže da je neshvatljiva, jer Gradska uprava dvije godine skoro ništa ne radi po ovom pitanju.

“Zahtjevi građana stoje u Odjeljenju za stambeno komunalne poslove, niko ništa do sada nije preduzeo i stvarno nema potreba da se ovako dobra akcija opstruiuše, umjesto da se i Gradska uprava uključi i da se što više puteva asfaltira na selu, da građanima u Semberiji bude bolji život”, istakao je Perić.

On je dodao da su svi radovi u mjesnim zajednicama usaglašeni sa mještanima i javni, a identični zahtjevi predati su gradskom Odjeljenju za stambeno komunalne poslove i u Agrarni fond.

“Sve je urađeno transparentno, niko nije odlučio na svoju ruku koji dijelovi će biti asfaltirani. Mi bismo voljeli da se asfaltiraju sve ulice u semberiskim selima, ako je finansijski moguće, ali dogovor je da se sredstva Kompenzacionog fonda ravnomjerno rasporede u sva sela, kako bi svi osjetili dobrobit od ove akcije”, rekao je Perić.

Dragan Petrović iz Savjeta mjesne zajednice Gornji Magnojević kaže da je iznenađen što gradonačelnik podnosi krivičnu prijavu protiv Agrarnog fonda jer prvi put mještani dobijaju potpuno besplatno moderan put.

Magnojević

“Lično sam u zadnje dvije godine predavao zahtjev za asflatiranje dionice od 466 metara, uz učešće građana od 30 odsto, ali sam dobijao samo odbijenice”, navodi Petrović.

Prema njegovim riječima, riječ je o jedinom putu koji koriste porodice u 30 domaćinstava, a ostao je neasfaltiran, a svi ostali putevi asfaltirani su na inicijativu mještana i uz njihovo učešće od 40 odsto, ili 30 odsto.

U savjetima mjesnih zajednica kažu da je u Gornjem Magnojeviću asfaltirano 700 metara ulice u naselju, ali ne i pristupni dio puta dužine 500 metara do glavnog puta, a ostaje za asfaltiranje i put ka Gornjem Dragaljevcu, gdje djeca odlaze u osnovnu školu.

U Dvorovima, osim tri ulice koje će se asfaltirati sredstvima Kompenzacionog fonda, pripremljeno je još desetak zahtjeva građana za asfaltiranje i uređenje komunalne infrastrukture.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...

FK ’’Proleter’’ iz Dvorova izjavio saučešće porodici Ješić

-Danas nas je iznenadila vijest o smrti Miodraga Ješića, nekadašnjeg fudbalera a zatim i trenera crno-bijelih. Ovo je...

Poslije prokišnjavanja bijeljinska dvorana u novim problemima (foto)

U Bijeljini gotovo da ne prođe sedmica dvije a da se ne pojavi komunalno – infrastrukturni problem. Posljednjih...