Uprkos korona virusu, BIJELJINSKI DEDA MRAZ je stigao do mališana

Datum:

Share post:

Kad se ruke slože, sve se može – jedna od velikih istina. Trajan Janković je otac dva dječaka, suprug, ali, prije svega, dobar čovjek –  čovjek koji je više puta bio u prilici da pomogne i čista srca je to radio. Kada pogleda iza sebe, teško da na prste obje ruke može prebrojati humanitarne akcije koje je podržao ili čak i sam organizovao.

Tako je i ove godine pronašao način da obraduje nekoga – ovoga puta su to naši najmlađi sugrađani koji svakodnevno dobijaju paketiće. Trajan je u saradnji sa raznim organizacijama saznao ko su porodice koje žive u teškim uslovima i nisu u mogućnosti da djeci obezbjede paketiće. Uprkos korona virusu, Deda Mraz je ipak stigao do mališana.

 “Zbog ove situacije sa korona virusom otkazane su predstave koje inače budu u ovo doba godine za naše mališane. Iz tog razloga sam odlučio da djeci koja su ugrožena i sa posebnim potrebama podijelim paketiće”,rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Trajan Janković, čovjek velikog srca

 
Od momenta kada je na svom fejsbuk profilu objavio da počinje sa prikupljanjem sredstava kako bi obradovao mališane, poruke i pozivi nisu prestajali da stižu. Pomoć je stizala sa svih strana, od ugostiteljskih objekata, pekara, teretana, ali isto tako i od pojedinaca. Veliku pomoć dobio je i od sveštenika Velislava Mišure iz Udruženja "Radost" koji mu je uručio spisak sa 121 imenom. Janković ističe da su do sada podijelili skoro 200 paketića. Proteklih dana posjetili su Udruženje “Fondacija Lara”, “Arta” , OŠ “Meša Selimović” u Janji, ali najveću emociju izazvala je posjeta porodici Simić iz Velike Obarske.

TESTNA REKLAMA

“Porodica Simić koja ima desetoro djece, svakako je ostavila najjači utisak na mene. Iako žive teškim životom i višečlana su porodica, na njihovim licima se vidi sreća. Osmijeh mališana kada sam donio paketiće nikada neću zaboraviti. Zaista je poseban osjećaj učiniti ovako lijep gest. Pored paketića za mališane, prikupio sam i dosta odjeće za najmlađu bebu”, rado se prisjeća Janković.

Humani Deda Mraz istakao je za portal Dešavanja u Bijeljini da ne obraća pažnju na vjeru i naciju i da su za njega su sva djeca jednaka. Ovom prilikom, Janković je najavio da će 29.decembra na gradskom trgu u Bijeljini, prisustvovati humanitarnom bazaru "Pokaži dobrotu – pruži šansu životu" gdje će se prikupljati pomoć za malog Olivera Pal Gajodija i našu sugrađanku Daliborku Simić.

Akcija prikupljanja novca ili gotovih paketića, traje do 20. januara, pa ukoliko želite da učestvujete u humanitarnoj akciji, našeg Deda Mraza možete pronaći na društvenoj mreži Facebook ili na broj telefona 065 050 536. Takođe, slatkiše za paketiće možete dostaviti i u Sunrise Kafe Bar.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...