UO FK ''Radnik'': TOMIĆ NIJE IMAO SAGLASNOST za potpisivanje Ugovora (foto)

Datum:

Share post:

Portal Dešavanja u Bijeljini je u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama RS od FK “Radnika” tražio informaciju vezanu za međunarodne transfere Samira Memiševića, Besima Šerbečića i Dine Beširovića koja je usvojena na Sjednici UO FK “Radnik” 28. aprila.
 
Odgovor FK “Radnika” koji je došao na e-mail portala Dešavanja u Bijeljini prenosimo u cjelini bez ikakvih izmjena:
U informaciji o transferima igrača Memiševića, Šerbečića i Beširovića iz FK Radnik Bijeljina u Gronigen, Rozenborg i Hajduk usvojena je informacija kojom je UO upoznat sa iznosom i načinom na koji su transferi izvršeni. U najkraćem:
 
1.Transfer Samira Memiševića je zaključen 30.07.2016. godine i njime je igrač prešao u holandski Groningen bez obeštećenja, uz obavezu Groningena da našem klubu isplati 21% od iznosa transfera prema trećem klubu umanjenom za 400.000 EUR.
 
Igrač Samir Memišević je dana 28.02.2020. godine iz Groningena prešao u kineski Hebei FC, te bi opcija od 21% ovog transfera bila aktivirana da bivši generalni direktor Nebojša Tomić istog dana nije zaključio aneks ugovora sa Groningenom kojim je potraživanja Radnika sveo na 200.000 EUR.
Samir Memišević
 
Pored ugovora sa Groningenom UO je informisan da FK Radnik ima i ugovor sa Samirom Memiševićem po kome mu je klub bio dužan isplatiti 18% od naplaćenih 21%, odnosno aneks ugovora od 28.02,2020. godine po kome Memiševiću pripada 60%, a klubu 40%. Iz toga je jasno da će našem klubu od ukupnog transfera Samira Memiševića pripasti iznos od 80.000 EUR, uz 75.000 EUR koje je igrač uplatio na račun kluba prilikom odlaska u Groningen.
 
2.Transfer Besima Šerbečića je zaključen dana 23.01.2020. godine sa norveškim Rozenborgom. Po slovu ugovora Radniku je trebao pripasti iznos od 450.000 EUR, međutim odmah po prijemu ovog novca na račun kluba menadžerskoj agenciji Borlan je isplaćena provizija od 150.000 EUR.

Besim Šerbečić
 
Od preostalog novca 55.000 KM je isplaćeno NK Zvijezda Gradačac, a 264.000 KM je isplaćeno na račun Besima Šerbečića. Na računu kluba je od ukupnog iznosa transfera ostao iznos od 267.749 KM.
 
3.Transfer Dine Beširovića je zaključen 17.06.2018. godine za hrvatskim Hajdukom.
 Prema ugovoru Radniku je pripalo obeštećenje od 275.000 EUR. Od ovog iznosa 25.000 EUR je ostalo na računu Hajduka i to na ime FIFA trening kompenzacije za igrača Domagoja Franića, kao i na ime sredstava FIFA solidarnosti koju je potrebno uplatiti za prethhodne klubove u kojima je igrao Beširović.

Dino Beširović

 
Od uplaćenih sredstava na račun Radnika igraču Beširoviću je uplaćen iznos od 215.141 KM, jer je u ugovoru imao klauzule nepovoljne za klub. Ističemo da je poslednja upata na račun gospodina Beširovića izvršena dana 03.01.2020. godine iz sredstava Vlade RS koje je klub dobio kao donaciju krajem 2019. godine.
 
Ovim putem napominjemo da je sve ugovore u ime FK Radnik Bijeljina zaključivao generalni direktor Nebojša Tomić, bez znanja, dozvole i saglasnosti UO kluba, iako je po Statutu kluba jedino UO zadužen za sve poslove koji se tiču ugovora sa igračima.

UO prije usvojene informacije od strane bivšeg predsjednika UO Mladena Krstajića i generalnog direktora Nebojša Tomića nije bio obavješten ni o jednom o navedenih ugovora, niti o tokovima novca, a najmanje o podatku da su igrači imali klauzule štetne po interese kluba.
 
UO je na navedenoj sjednici donio odluku o angažovanju advokata radi zaštite interese kluba.

 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Tri opcije za mandatara – Brnabić, Vučević, jedan iz koalicije

Tri moguće opcije za mandatara su aktuelna premijerka Ana Brnabić, Miloš Vučević i jedan iz redova koalicionih partnera,...

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...