„U subotu u Banja Luci u organizaciji kk „Energija“ odežan je tradicionalni međunarodni turnir pod nazivom „Energija GRAWE Kup“.

Ovogodišnji „Grawe Kup“ okupio je 67 klubova iz 6 okolnih zemalja sa 630 takmičara u preko 840 takmičarskih kategorija.

Takmičari našeg kluba ostvarili su odlične rezultate osvojivši ukupno 11 medalja, među kojima 5 zlatnih, 4srebrne i 2 bronzane. Uz jednu od zlatnih osvojen je pehar za najbolju žensku kadetsku ekipu u borbama. Naime, naša kadetska ženska ekipa pobjedama nad ekipom iz Posušja i nad domaćinom kk“Energija“ potvrdila je još jednom zašto je zvanično već dvije godine najbolja u Republici Srpskoj.

Pored ekipnog zlata, pojedinačno odlični su bili i naši kadeti Vukašin Tripunović i Ivan Knežević, koji su u kategoriji -52 radili zajedničko finale u kome je Tripunović ovaj put bio uspješniji. Za još jedno zajedničko finale u open kategoriji izborile su se po ko zna koji put naše kadetkinje Gavrilović Marija i Vujić Mia Milica u kojem je Gavrilovićeva bila uspješnija.

U kategoriji -54 Vujić Mia Milica je bila ubjedljiva sve do finala u kome je zlatnu medalju morala prepustiti takmičarki iz I. Sarajeva.

Odlične rezultate postigli su i naši mlađi predstavnici. Mijić Marija osvojila je zlatnu medalju u kategoriji pionirki 12 godina (-50), dok je Lazar Šikuljak bio najbolji u kategoriji pionira 13 godina (-40).

Ivković Jana u dva nastupa izborila se za srebro i bronzu u kategoriji pionirki 11 i 12 godina (-36) i (-35), dok se najmlađi Gordić Bogdan izborio za bronzu u katama za pionire 8 godina.

U Banja luci smo u zaista kvalitetnoj konkurenciji vidjeli na kojem smo nivou, a posebno naše kadetkinje koje se pripremaju za nastup na Balkanskom prvenstvu. Sigurno je da one mogu i moraju još bolje i da će do samog prvenstva biti potpuno spremne. Što se tiče naših kadeta ovi rezultati pokazuju da su porazi na nedavnom izbornom turniru bili samo jedan ,,loš dan,, i da oni zaista mogu više.

Kada pogledamo broj učesnika i klubove koji su nastupali sedmo mjesto u ukupnom plasmanu po uspješnosti je odličan plasman i donekle pokazuje kvalitet našeg rada.

U ime UO kluba, čestitamo našim takmičarima na odličnim rezultatima. Domaćinu turnira se zahvaljujemo na gostoprimstvu, a roditeljima i našem Generalnom sponzoru Lykos Balkan Metals se zahvaljujemo na pomoći u realizaciji nastupa.“

Pres služba kk „UNSU“ Bijeljina

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име