Univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu objavili konkurs za drugi upisni rok

Datum:

Share post:

Univerziteti u Banjaluci i Istčnom Sarajevu objavili su danas konkurs za upis studenata u drugom upisnom roku.

Univerzitet u Banjaluci

Za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija ima mjesta za 1.089 studenata, od kojih 568 može na budžet, 177 samofinansiranje, 306 stranih i 38 vanrednih studenata.

Najviše slobodnih mjesta, 273, ima na Medicinskom fakultetu, 130 na Prirodno-matematičkom fakultetu, Filološkom 108, Mašinskom 80 i Fakultetu političkih nauka 79.

Na Elektrotehničkom fakultetu slobodna su 62 mjesta, na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom 59, Poljoprivrednom 52, Filozofskom 48, Pravnom 39, te po 38 na Rudarskom i Tehnološkom fakultetu.

Na Akademiji umjetnosti su 33 slobodna mjesta, a po 13 na Ekonomskom i Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Prijavljivanje kandidata za upis traje od 28. avgusta do 1. septembra, a polaganje prijemnih ispita je 4. septembra u 9.00 časova, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta.

Objavljivanje rezultata prijemnih ispita je do 6. septembra u 14.00 časova, a upis od 11. do 15. septembra.

Na Akademiji umjetnosti polaganje prijemnog ispita je od 4. do 8. septembra, rezultati za upis biće poznati do 8. septembra u 16.00 časova, a upis od 12. do 15. septembra.

Prijavljivanje kandidata na studijske programe na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu traje od 12. jula do 1. septembra posredstvom elektronske pošte international.students@med.unibl.org.

Polaganje prijemnih ispita biće održano onlajn 4. septembra, rezultati konkursa biće objavljeni 6. septembra do 14.00 časova, a upis primljenih od 11. do 15. septembra.

Prijave za upis na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu u Banjaluci moguće su od 19. juna do 6. oktobra.

Informacije o rangiranju prijavljenih kandidata, konačnoj rang-listi, biće dostupne najkasnije do 20. oktobra na internet stranicama fakulteta i Akademije umjetnosti, a upis primljenih kandidata od 23. do 27. oktobra.

Konkurs je objavljen na internet stranici Univerziteta i u dnevnim novinama „Glas Srpske“.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Kandidati se mogu prijaviti i elektronskim putem, osim na Medicinski fakultet Foča, od 28. avgusta do 2. septembra na https://estudent.ues.rs.ba/

Prijemni ispit biće održan 4. septembra u 9.00 časova, saopšteno je iz Univerziteta.

Na Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti prijemni ispit biće održan 4. septembra i 5. septembra sa početkom u 9.00 časova.

Upis primljenih kandidata na svim fakultetim/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu je od 11. do 15. septembra.

Kandidati za studijske programe na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu i Stomatologija na engleskom jeziku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu mogu se prijaviti od 12. jula do 1. septembra na mejl adresu studiesinenglishmf@gmail.com

Polaganje prijemnih ispita za studente koji se upisuju na studijske programe Medicina na engleskom jeziku i Stomatologija na engleskom jeziku je 4. septembra /onlajn/, dok je upis primljenih kandidata od 7. do 11. septembra.

Sve informacije o broju slobodnih mjesta za upis biće dostupne u tekstu konkursa koji će biti objavljen na internet stranici Univerziteta i u dnevnim novinama.

Prijave za upis na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu moguće su od 19. juna do 20. oktobra.

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija obaviće se 23. oktobra sa početkom u 9.00 časova, dok je objavljivanje rezultata konkursa 25. oktobra do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata na drugom i trećem ciklusu studija počinje 26. oktobra i završava se 30. oktobra.

Na Elektrotehničkom fakultetu i Mašinskom fakultetu kandidati koji konkurišu za upis na drugi ciklus studija ne polažu kvalifikacioni ispit.

Kandidati će biti rangirani po uspjehu na prvom ciklusu studija pojedinačno za svaki studijski program.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...