UNČANIN: Budućnost SPS je svijetla i prosperitetna

Datum:

Share post:

Unčanin: Budućnost SPS-a je svijetla i prosperitetna

Socijalistička partija Srpske je mlada, ali već ozbiljna i relevantna politička partija, koja je od 12. marta 2020. godine, kada je osnovana, ostvarila zavidne rezultate, izjavio je Milan Unčanin, portparol SPS-a, komentarišući godinu na izmaku i rad SPS-a.

“Na Lokalnim izborima 2020. godine, samo nekoliko mjeseci nakon osnivanja, ostvarili smo uspjeh postavši parlamentarna stranka u 23 grada i opštine širom Republike Srpske. Odbornici SPS-a su spona između partijskih organa i našeg naroda, kojem su uvijek na raspolaganju”, naglašava Unčanin.

“Socijalistička partija Srpske odiše mladošću i vrijednim ljudima koji su spremni na žrtvu zarad građana i naše Republike Srpske. Takav je i lider SPS-a, naš predsjednik Goran Selak, požrtvovan, predan, porodičan i dosljedan čovjek, koji je uvijek spreman da pomogne”, jasan je politikolog Unčanin.

TESTNA REKLAMA

“Predsjednik SPS-a Goran Selak, uz razvijanje i širenje naše partije u svim gradovima i opštinama u Srpskoj, posvećen je i produbljivanju saradnje sa našom maticom Srbijom. Predsjednik Selak je potpisao sporazum o saradnji sa gospodinom Aleksandrom Vulinom, nakon kojeg su SPS i Pokret socijalista postale pobratimske stranke”, izjavio je portparol SPS-a.

U nastavku, Unčanin apostrofira ideale na kojima počiva SPS, a to su patriotizam i pravednost, a ideal povrh svih je srpski kulturni jedinstveni prostor koji spaja rijeka Drina.

“SPS je na Opštim izborima 2022. godine nastupila samostalno, uvjerena u sopstvene kapacitete i pregalaštvo svog članstva. Ostvarili smo zacrtani cilj i ostali parlamentarna partija u Narodnoj skupštini Republike Srpske. SPS ima tri narodna poslanika i jednog delegata u Vijeću Naroda Republike Srpske”, saopštio je portparol SPS-a.

Poštujući Ustav i cijeneći svoju odgovornost prema građanima Srpske i biračima, SPS se odazvala pozivu predsjednika Republike i mandatara za sastav nove Vlade Srpske. SPS je prilikom ovih razgovora iznijela svoj program i ciljeve za koje ćese boriti u narednom periodu.

“Dva osnovna politička i programska cilja naše partije su očuvanje prava, nadležnosti i statusa Republike Srpske, te socijalno ekonomski preporod Srpske, koji mora biti praćen povećanjem životnog standarda, novim investicijama, rastom plata i penzija i demografskom obnovom Republike Srpske”, naglasio je Unčanin.

“Na svom političkom putu bićemo dosljedni i istrajni, a od svojih ciljeva i politika ni pod kojim okolnostima nećemo odustati. Za ovakav put neophodna je hrabrost, solidarnost, entuzijazam i jasna vizija. Ove i još mnoge druge kvalitete Socijalistička partija Srpske, njen lider, funkcioneri i članstvo itekako imaju. Pred nama je svijetla budućnost, a sve prepreke na našem putu ćemo prevazići slogom i zajedništvom”, zaključio je portparol SPS-a.

Desavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO Saša Petrović ČAKI – glumačka legenda filma “Hajde da se volimo” (video)

Legendarni glumac Saša Petrović Čaki preminuo je danas u Sarajevu. Ovu tužnu informaciju potvrdio je režiser Srđan Vuletić...

Operisan Ministar odbrane BIH

Zukan Helez nedavno imenovani Ministar odbrane Bosne i Hercegovine operisan je u Sarajevu. Prema našim saznanjima nakon povrede noge, imao...

Partizan srušio Zvezdu, dramatična završnica

Košarkaši Partizana bili su bolji od Crvene zvezde 79:78 u 21. kolu Evrolige. Ekipa Željka Obradovića revanširala se vječitom...

Počela prodaja ulaznica za ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Od danas (petak, 27. januar 2023.) počela je prodaja ulaznica za šesto po redu, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka Cijena...