UMJESTO bijeljinske ŠEĆERANE, EKOLOŠKA TERMOELEKTRANA?

Datum:

Share post:

Da li će bijeljinska Šećerana u stečaju konačno naći svog kupca. Za kupovinu imovine stečajnog dužnika zainteresovan je kupac iz Loznice, vlasnik Kompanije “Unimont”, koji je ponudio iznos od 8.000.400 KM.

Očekuje se da po ukidanju vanrednog stanja koje je uvedeno u Srpskoj zbog pandemije virusa korona, potencijalni investitor dostavi zvaničnu ponudu Sudu i da uplati depozit u iznosu od 50.000 KM.

Odbor povjerilaca Fabrike šećera u stečaju, donio je prije mjesec ipo dana odluku da se zbog pandemije virusa korona stopira prodaja bijeljinske “Šećerane”, koja će ponovo na doboš čim bude ukinuto vanredno stanje u Republici Srpskoj.
 

Podsjetimo, od decembra prošle godine u skladu sa odlukom Skupštine povjerilaca odlučeno je da prodaja Šećerane bude nastavljena putem licitacije , pa se krenulo sa ponudama od 9,5 miliona, 9 miliona, te 8,5 miliona maraka, da bi se trenutno stalo na cifri od 8 miliona maraka za koju je imovina Šećerane ponuđena potencijalnim investitorima.

Međutim, zainteresovani kupac se nije pojavio. U međuvremenu, svoje pismo namjere dostavio je Milisav Petrović iz Loznice, vlasnik Kompanije “Unimont”.

TESTNA REKLAMA

Potencijalni investitor iz Loznice, ne namjerava da u Velikoj Obarskoj pokrene proizvodnju šećera. Kako se ovih dana pisalo u pojedinim medijima na prostoru „Šećerane“ planiraju da grade ekološku termoelektranu.

Matić podsjeća da se u posljednje dvije godine od kada on vodi stečajni postupak pojavljivalo nekoliko potencijalnih investitora, koji su bili zainteresovani da kupe Šećeranu, pa i da pokrenu proces proizvodnje, međutim ni jedan svoju namjeru nije realizovao do kraja, pa Šećerana i danas još traži kupca.

S druge strane ponuda potencijalnog investitora iz Loznice zvuči fantastično, kaže Matić.

Dosta ponuda koje na kraju nisu realizovane kako je trebalo, dovele su do toga da je ostalo malo prostora za radovanje, kaže Matić.

Potencijalni kupac iz Loznice, namjerava da kupi imovinu stečajnog dužnika, pojašnjava Matić.

Nebojša Matić

Drugi stečajni postupak u Šećerani traje već četiri godine, a procijenjena imovina stečajnog dužnika je oko 23 miliona maraka.

Cilj je u Šećeranu u stečaju što bolje prodati i za nju dobiti što veći iznos , kako bi se i povjerioci namirili u većem procentu.

Trenutno stanje imovine stečajnog dužnika je veoma dobro, međutim oprema je stara oko četiri decenije.

Matić kaže da će u prvoj nedjelji po ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj koje je uvedeno zbog pandemije virusa korona, podnijeti zahtjev, da bude zakazana sjednica Odbora povjerilaca Fabrike šećera u stečaju i obavijestiće napominje potencijalnog kupca da dostavi svoju zvaničnu ponudu, svu prateću dokumentaciju, te da uplati depozit.

Poručuje da se neće dugo čekati, u slučaju da kupac ne bude ovo ispoštovao u roku od deset dana, biće nastavljeno kaže oglašavanje prodaje po odluci Skupštine povjerilaca iz decembra mjeseca prošle godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...