Umjesto 230.000, Grad im dao 1.360 KM: Semberske ambulante bez grijanja, krovovi prokišnjavaju (foto)

Datum:

Share post:

Ambulantama porodične medicine u nekoliko semberskih sela nedostaje grijanje, fasade, krovovi prokišnjavaju. Za njhovu sanaciju u gradskom budžetu je u ovoj godini odobreno 230.000 KM, ali je bijeljinski Dom zdravlja za te namjene dobio samo 1.360 KM.

Dvorovi su jedna od seoskih mjesnih zajednica sa više hiljada stanovnika koji koriste usluge ambulante u kojoj smo zabilježili ove fotografije.

Zaposleni u ovoj ambulanti i u ovakvim uslovima uspijevaju da pruže usluge pacijentima.

„Što se tiče prostora nemamo dovoljno prostora. Imali smo obećanje da ćemo dobiti novi prostor, novu ambulantu, ali to nije realizovano“, kaže Biljana Katić, specijalista porodične medicine u ovoj ambulanti.

Ništa bolje slike i u drugim selima.

Velika Obarska, Crnjelovo, Vršani. Spisak je poduži. Mještani su, kako kažu, iznenađeni informacijom da je od 230.000 maraka predviđenih za sanaciju ambulanti, Domu zdravlja isplaćeno samo 1.360 maraka.

„Ja ne mogu ništa da kažem protiv gradonačelnika, on je naš mještanin, ali ako nije dao novac to nije dobro“, kaže Mladen Klasanović iz Donjeg Crnjelova.
„To je njegova greška, to treba sam da kaže. Ja nisam nikad volio da pričam ono što nije, znači ako je imao a nije dao, to je njegova greška“, priča nam Milan Bojić iz Gornjeg Crnjelova.
Na posljednjoj sjednici gradske skupštine direktor bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin izašla je pred gradonačelnika da, kako je istakla, u oči mu saopšti o nebrizi gradske uprave za sanaciju ambulanti porodične medicine.

„Za godinu dana Gradska uprava je dala samo 1.360 KM da bi ambulanta u Modranu dobila priključak vode“, kaže Đukinova za InfoBijeljina.

Đukinova kaže da i krov u bijeljinskom Domu zdravlja prokišnjava, te da je od obećanja za uređenje platoa ispred ambulante u Majevičkoj ulici ostalo samo obećanje od čelnika gradske uprave.
„Krov na centralnoj zgradi prokišnjava, više i ne znamo na koliko mjesta. U Majevičkoj ulici gdje je registrovano nekih četiri, pet hiljada građana tu je Dom zdravlja iz svojih sredstava uspio da u doba korone rekonstruiše objekat“, ističe Đukinova.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...