Umalo nesreća na gradilištu u BIJELJINI: Djeca se popela na sedmi sprat radi fotografisanja

Datum:

Share post:

U bijeljinskom naselju "Intergaj" za dlaku je izbjegnuta tragedija. I ne sluteći kakve opasnosti vrebaju na gradilištu, grupa dječaka popela se na krov zgrade u izgradnji. Morala je da interveniše i policija, tvrde stanari "Intergaj" naselja.

"Prije nekoliko dana, u večernjim satima, nakon što su građevinci otišli, grupa djece popela se na sedmi sprat nedovršene zgrade. Bili su na ploči zgrade i fotografisali se. Samo je pitanje zašto se ništa ne radi na tome da se ogradi gradilište. Da li ćemo čekati da se neka tragedija desi? Mi smo to veče zvali policiju da tu djecu spusti sa zgrade, jer je bilo pitanje vremena kada će se neko okliznuti, pasti ili bilo šta drugo uraditi", objašnjava Aleksandra Letić, stanar u Integraj naselju.

"Dobro je da nema posljedica. Ne daj Bože da je jedan od tih dječaka, njih je bilo 5-6, ne daj Bože da je nastradao, onda bi bile velike posljedice i katastrofa", kaže Stojko Pejić, stanar Intergaja.

Policija je spriječila nesreću, ali se djeca i dalje igraju u krugu gradilišta.

TESTNA REKLAMA

"Sigurno bi trebalo da roditelji budu obaviješteni o tome šta im djeca rade. Ja bih voljela da, ako je moje dijete napravilo takvu glupost, da se dijete dovede kući i da mi kažu šta je moje dijete uradilo", kaže Aleksandra Letić, stanar u "Integraj" naselju.

"Svi znamo kako izgleda gradilište, milion načina postoji da se oni povrijede tu i da dođe do nekih posljedica koje su kasnije najgore", rekao je stanar Stojko Pejić.

Slobodan Jovanović, vlasnik preduzeća "Intergaj", koje je izvođač radova, tvrdi da je zaštitio objekat i zatvorio ulaz, ali da su djeca nedozvoljeno ušla na gradilište.

Međutim, stanari ukazuju da do ovoga sigurno ne bi došlo da je gradilište propisno ograđeno uz nadzor čuvara. O ovom problemu vlasnik "Integraja" odbio je da da izjavu i bučno odreagovao.

"Gospođo, nemojte ništa da snimate oko mog gradilišta. Ništa nemojte da snimate, ništa, ja vam zabranjujem. Polupaću vam i kamere ako dođete u naselje. Jasno", rekao je u fono izjavi Slobodan Jovanović, vlasnik "Intergaja".

Imali smo sreću da u Bijeljini nismo imali nijednu takvu tragediju, ali to nikoga ne opravdava. Potrebna je veća odgovornost i izvođača radova, inspekcije, ali i veći nadzor roditelja, ukazuju stanari Intergaja.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...