Ukinuta posljednja prepreka: ĐOKOVIĆ IGRA NA US OPENU

Datum:

Share post:

Postojala je ozbiljna bojazan da srpski teniser Novak Đoković ni ove godine neće moći da igra na američkom tlu, samim tim i US openu, ali ukinuta je i posljednja prepreka, javljaju beogradski mediji.

Naime, posljednja odluka kabineta Bajden – Haris glasi da će biti ukinut zahtjev o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa po pitanju ulaska u Sjedinjene Američke Države.

„Od januara 2021. godine broj smrti od virusa korona smanjio se za 95 odsto, a broj hospilatizovaniuh pacijenata je smanjen za 91 odsto. Globalno, broj smrti od virusa korona je na najmanjim brojkama još od početka pandemije. Usljed težnji cijele vlade rekordan broj od 270.000.000 Amerikanaca je dobio makar jednu dozu vakcine za kovid. Danas objavljujemo da će naša administacija završiti sa svim zahtjevima vezanim za kovid 19 vakcine 11. maja“, stoji u saopštenju, prenosi b92.

To implicira da će Đoković, naravno ukoliko bude zdrav, sigurno igrati na Otvorenom prvenstvu SAD.

Odlične vijesti za njega, budući da još uvijek igra na najvišem nivou, a to je dokazao osvajanjem Australijan opena na startu sezone.

US open se ove sezone igra od 28. avgusta do 10. septembra.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinska Biblioteka uručila priznanja „NAJ ČITALAC“

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, pored popusta od 50% na godišnju cijenu članarine, bijeljinska Biblioteka "Filip...

MIĆO ŽIVIĆ: Ne “vozikajte se“ po Crnjelovu – gospodo iz EUFORA i NATO pakta vratite se tamo odakle ste došli (foto,video)

EUFOR u Obarskoj i Crnjelovu EUFOR ili Snage Evropske unije je naziv za vojsku u Bosni i Hercegovini koji nadgleda vojnu implementaciju Dejtonskog sporazuma.  Snage EUFOR...

VAŠA ’’BENELLI’’ OBUĆA BIJELJINA: Maturantima do 20% sniženja (foto,video)

Maturanti posjetite prodavnice ’’Benelli’’ obuće u Bijeljini i Brčkom i iskoristite priliku na popust do 20%. +387 55 212...

JANJIĆ, PREDSJEDNIK OFS BIJELJINA: Gasi li Ljubiša Petrović sport u Bijeljini? Nijedan sportski kolektiv još nije dobio ni ’’marku’’ iz Gradskog budžeta (foto)

Da li gradonačelnik Bijeljine gasi sport u Bijeljina pita Goran Janjić predsjednik OFS Bijeljina? -Na današnji dan, 23. aprila...