Uhapšeno devet lica zbog krijumčarenja migranata, pretresi i u Bijeljini 

Datum:

Share post:

Na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara uhapšeno je devet osumnjičenih za krijumčarenje migranata, oduzeta su četiri automobila i određena količina droge i municije, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

U saopštenju se navodi da su izvršeni pretresi na deset lokacija i da će uhapšeni, nakon kriminalističke obrade, biti predati Tužilaštvu BiH, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je sprovedena po naredbi Suda i Tužilaštva BiH.

Aktivnosti policijskih službenika usmjerene su protiv organizovane kriminalne grupe koja je od januara do aprila na području Bijeljine, Brčkog, Bihaća i Gradiške krijumčarila migrante iz zemalja visokog migracionog rizika, a najčešće Pakistana, Irana, Iraka i Sirije.

TESTNA REKLAMA

Pripadnici Granične policije su tokom akcije dokumentovali više slučajeva krijumčarenja ljudi sa područja Srbije u BiH, te njihovo dalje prebacivanje u zemlje EU.

GP BiH (Foto:granpol.gov.ba)

U saopštenju se dodaje da je identifikovano 11 državljana BiH koji su prokrijumčarili više od 140 migranata, čime su stekli znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Povodom uspješno realizovane akcije, direktor Granične policije Zoran Galić istakao je da su sa povećanim pritiskom migranata na granicu BiH pojačali i aktivnosti s ciljem otkrivanja krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem ljudi.

Galić je naveo da su u 2018. i 2019. godini pripadnici Granične policije evidentirali 78 krivičnih djela krijumčarenja ljudi, te osam krivičnih djela organizovanja grupe ili udruženja za vršenje krivičnog djela krijumčarenje migrantima i realizovali niz akcija na presijecanju krijumčarenja migranata na dijelu takozvane balkanske krijumčarske rute.

Izvor: rtrs.tv

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...