„Ugostitelji će moći posluživati goste i UNUTAR OBJEKTA“

Datum:

Share post:

Prema novim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj od ponedjeljka 11.05. biće dozvoljen rad ugostiteljskim objektima, uz poštovanje svih mjera zaštite.

Rad ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj biće organizovan u periodu koji ne narušava početak zabrane kretanja, do 22 časa, a ugostitelji će moći posluživati goste unutar objekata (kafane,restorani, hoteli…), saopšteno je iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Napominju da je Štab za vanredne situacije uvažio njihovu inicijativu. 

Iz Unije dodaju da se radno vrijeme priređivača igara na sreću se takođe organizuje u periodu koji ne narušava početak zabrane kretanja do 22 časa. 

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske je 7. maja uputila inicijativu Vladi Republike Srpske-Štabu za vanredne situacije po pitanju donošenja odluka o dužini radnog vremena i uslovima rada u periodu od 11. maja 2020. godine.

TESTNA REKLAMA

U inicijativi su naglašeni problemi vezani za radno vrijeme ugostitelja i priređivača igara, kao i drugi problemi vezani za poslovanje ovih subjekata u periodu nakon 11. maja 2020 godine.  

„Predlažemo da radno vrijeme ugostiteljskih objekata u periodu nakon 11. maja 2020. godine traje do početka zabrane kretanja odnosno do 22 časa uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite zdravlja korisnika usluga“, navodi se u inicijativi Unije poslodavaca RS.

Prijedlog je bio i da se poslodavcima kojima je osnovna djelatnosti priprema, posluživanje i dostava hrane (restorani, ketering) omogući posluživanje hrane i pića unutar objekata uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite zdravlja korisnika usluga. 
Od pondjeljka je dozvoljen rad i frizerskim i salonima za uljepšavanje, priređivači igara na sreću, fitnes centrima, stomatolozima, javnom prevozu, svim trgovačkim objektima,…  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradsko pozorište ‘’Semberija i ‘’stojeće ovacije’’ novosadske publike za “Hasanaginicu”

Predstava Gradskog pozorišta “Semberija” Bijeljina i Narodnog pozorišta Republike Srpske „Hasanaginica“, nastala prema dramskom komadu Ljubomira Simovića, a...

Stevandić o formiranju vlasti na nivou BiH: „Vlast se ne pravi sa opozicijom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da bi formiranje vlasti na nivou BiH sa...

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...