UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Datum:

Share post:

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao pomoć za kupovinu udžbenika.
Pomoć je uručena djeci školskog uzrasta iz porodica ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije i nezaposlenih demobilisanih boraca prve i druge kategorije.

Šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Milorad Jovičić i predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković su u Centru za kulturu „Filip Višnjić“ poželjeli okupljenim učenicima srećan i uspješan početak školske godine i dodijelili im novčanu pomoć.

Marinković je rekao da je dodjela novčanih sredstava za kupovinu udžbenika ovim kategorijama društva tradicionalna u Ugljeviku.

„Smatramo da su jedna od najugroženijih kategorija djeca nezaposlenih demobilisanih boraca, a ove godine smo, zbog inflacije, povećali iznos sa 100 KM na 150 KM“, pojasnio je Marinković.

TESTNA REKLAMA

Jovičić je rekao da na ovaj način žele olakšati učenicima pripreme za školu, ali i da pokažz da je opština Ugljevik čvrsto uz boračku populaciju.

On je dodao da se iz lokalnog budžeta na godišnjem nivou za potrebe Boračke organizacije izdvaja 150.000 KM.

Stana Gajić iz Tutnjevca, učenica trećeg razreda Ekonomske škole u Ugljeviku, zahvalila je za podršku i rekla da će ovaj novac iskoristiti za nabavku knjiga.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...