UGLJEVIK: Pomen srpskom junaku pukovniku Milanu Joviću

Datum:

Share post:

 

U Donjoj Trnovi kod Ugljevika danas je služen pomen heroju odbrambeno-otadžbinskog rata pukovniku Vojske Republike Srpske (VRS) Milanu Joviću koji je poginuo 9. februara prije 30 godina.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da je pukovnik Jović istinski junak odbrambeno-otadžbinskog rata koji je uvijek bio ispred svojih vojnika sa komandom – za mnom.

„Pukovnika Jovića rat je zatekao u Sloveniji, a nakon ratnih dejstava u Hrvatskoj došao je u rodni kraj da pomogne Vojsci Republike Srpske, gdje stupa na mjesto komandanta Prve majevičke brigade koju je napravio jednom od najboljih brigada“, rekao je Marinković novinarima.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je pukovnik Jović junak cjelokupnog podmajevičkog kraja i Republike Srpske.

„Sjećamo se svih junaka koji su život položili za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima i to je naša dužnost i obaveza, jer narod koji poštuje svoje najbolje sinove ima i budućnost“, rekao je Perić.

Na groblju Gaj, gdje je sahranjen pukovnik Jović, počast su odali članovi porodice, nekadašnji saborci i prijatelji.

Prethodno je položeno cvijeće i na spomenik 18 poginulih boraca i šest civilnih žrtava rata u Donjoj Trnovi.

Pukovnik Milan Jović poginuo je 9. februara 1993. godine u selu Bilalići, gdje je predvodeći svoje borce pao pokošen rafalom nadomak muslimanskog uporišta Teočak.

Posthumno je odlikovan Ordenom Nemanjića.

 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...