UGLJEVIK: Otvoren rekonstruisan put Janjari-Glinje

Datum:

Share post:

Juče je u Glinjama otvoren rekonstruirani put L6, asfaltirani plato i pristupni put za firmu „EuroBau“. Svečanosti je prisustvovao federalni ministar Edin Ramić i načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić.

„Vidjeli smo ranije da je ovaj dio ispred bio neuslovan i raduje me da je opština Ugljevik u saradnji sa privrednikom realizovala uređenje ovog prostora, a oni su svakako započeli sa radom u ovom pogonu. Mi smo kao ministarstvo učestvovali u podršci, zapošljavanju posredstvom našeg javnog poziva. Oni su se prijavili na javni poziv, zaposlili potreban broj radnika, od nas dobili određenu podršku. Nastavićemo i dalje podržavati projekte u opštini Ugljevik zajedno sa načelnikom. Opština Ugljevik uvijek sufinansira projekte koje radi Federalno ministarstvo, kada je u pitanju infrastruktura u povratničkim naseljina“, rekao je ministar Ramić.

 
Ministar je istakao da je infrastruktura u ruralnim područjima zapuštena i da su iza njih godine neulaganja, tako da je velika potreba za ulaganjem i zapošljavanjem.

„Ovdje smo uložili značajan dio novčanih sredstava i budžeta opštine. Ovo je zaista primjer dobre saradnje lokalne samouprave i privrednika. Firma „EuroBau“ zapošljava oko 26 radnika, a dobili smo obećanje da će biti zaposleno možda još toliko u narednom periodu. Takođe, imamo dobru saradnju i sa Federalnim ministrom za izbjegla i raseljena lica koje je u ovaj projekat uložilo značajna finansijska sredstva. Bez infrastrukture nema razvoja privrede, nema opstanka stanovništva na ovim prostorima“, istakao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i dodao da će za ukupan projekat rekonstrukcije puta Janjari-Glinje, asfaltiranje platoa i pristupnog puta, Federalno ministarstvo, opština Ugljevik i vlasnik firme EuroBau dati oko 300.000 KM.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...