UGLJEVIK: "KOMPRED" DOBIO PAKET OPREME OD NJEMAČKE VLADE

Datum:

Share post:

Komunalno preduzeće "Kompred" iz Ugljevika dobilo je od njemačke Vlade paket opreme vrijednosti 5.000 evra kao vid podrške u borbi protiv pandemije virusa korona a uručila organizacija GIZ.
 
Direktor preduzeća Milan Lazić rekao je da će ovaj paket dobro doći u daljoj borbi protiv korona virusa i zahvalio je njemačkoj Vladi za donaciju.
 
"Dobili smo 150 zaštitnih odijela za jednokratnu i 25 za višekratnu upotrebu, 18 pari gumenih čizama, 290 zaštitnih rukavica, 500 zaštitnih maski, 25 zaštitnih vizira, jednu motornu i tri ručne leđne prskalice, 70 i 96-odstotni alkohol, te sredstva za dezinfekciju radnih površina, prostorija i ruku", rekao je Lazić.
 
On je istakao da od marta i početka krize izazvane virusom korona preduzeće posluje u suficitu, a radnici su pored redovnih obaveza bili raspoređeni na zadacima dezinfekcije javnih i radnih površina.
 
Prema Lazićevim riječima, na području opštine Ugljevik uredno se odvija i vodosnabdijevanje i odvoz čvrstog otpada.
 
"Imamo više od 4.000 korisnika usluga vodosnabdijevanja i 3.900 korisnika odvoza čvrstog otpada", dodao je Lazić.
 
Gradovi i opštine u BiH koji su obuhvaćeni distribucijom ovih paketa pomoći su Bijeljina, Bihać, Novi Travnik, Gračanica, Cazin, Ugljevik, Tešanj, Žepče, Travnik, Busovača i Jablanica.
 
Riječ je o regionalnoj inicijativi u okviru Njemačke razvojne saradnje, a ukupna vrijednost podrške javnim komunalnim preduzećima u suzbijanju pandemije kovida 19 za svih šest zemalja zapadnog Balkana iznosi 400.000 evra.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...