Saopštenje za javnost GO SP Ugljevik prenosimo u cjelosti:

Odbornici Socijalističke partije u Ugljeviku Vujo Marković i Petar Radovanović su pozvali odbornike iz stranaka republičke koalicije da formiraju novu skupštinsku većinu u Skupštini opštine Ugljevik.

Imajući u vidu da lokalna vlast loše funkcioniše, da se sjednice Skupštine ne održavaju redovno i ne prate program rada SO Ugljevik koji je ugljevička skupština usvojila na decembarskoj sjednici, da je Opština Ugljevik prezadužena, te je kreditno zaduženje Opštine Ugljevik Ustavni sud RS osporio jer je odluka o kreditnom zaduženju nezakonita, pozivamo stranke iz republičke koalicije da formiramo novu skupštinsku većinu kako bismo zaustavili stagnaciju i nazadovanje Ugljevika koje svojim (ne)radom prouzrokuje načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Napominjemo da Opština Ugljevik po našim saznanjima duguje po svim osnovama značajna finansijska sredstva (preko 20 miliona KM). Od naših koalicionih partnera iz republičke vlasti, a koji učestvuju u sazivu Skupštine Opštine Ugljevik  tražimo da podrže ovu inicijativu, a od predsjednika Skupštine Zorana Lazića tražimo da preduzme korake i u skladu sa poslovnikom sazove sjednicu SO kako bismo donijeli neophodne odluke, a samim tim počeli rješavati nagomilane probleme  na području naše Opštine, a jedan od najvećih je vodosnabdijevanje građana na širom Ugljevika.

Imajući u vidu da nas neke stranke iz republičke koalicije pozivaju na neformalne sastanke i zagovaraju tj. traže podršku nekim kandidatima kako bi Vasilije Perić bio smijenjen, tražimo, da podrže i učestvuju u provođenju naše inicijative jer je ovo jedini i pravi način kako bismo Vasilija Perića poslali u političku penziju, a  Ugljevik   da krene putem progresa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име