Uginuo Klepetan…Priča ptičijeg Romea i Julije se nažalost privela kraju

Datum:

Share post:

Priča ptičjeg Romea i Julije se nažalost privela kraju. Najpoznatija hrvatska roda Malena je ostala bez muža Klepetana koji je uginuo.

 

Klepetan se u Brodski Varoš vratio još 18. marta, što je puno ranije nego inače, no nije se vratio da ostane sa svojom ženkom preko ljeta, nego da se pozdravi s njom.

Penzionisani domar, Stjepan Vokić, koji već 30 godina brine o Maleni, objasnio je da je njegov Klepo, kako ga zove odmilja, došao u gnijezdo star i jako bolestan.

"Četvero ptića je došlo kod majke na dasku i tri-četiri sata su tužno klepetali. Tada sam znao da je Klepo otišao da umre. Znate kako kažu da ptice umiru pjevajući. Malena je othranila 66 malih roda, dosta je to za jednu majku. Jako sam vezan za nju. Ne idem ni na more, niti s prijateljima nikuda, uvijek samo brinem oko nje. Pokušavam naći ribu da ju prehranim, ali jako je teško jer je sve devastirano", ispričao je Vokić.

TESTNA REKLAMA

Stjepan je obišao okolinu tražeći Klepetana nakon što se on pozdravio s Malenom, no nije ga uspio naći. Tada mu je bilo jasno da je Klepetan preminuo.

Podsjetimo se da je prelijepa priča o Malenoj i Klepetanu završila na poznatoj stranici The Dodo i oduševila hiljade ljudi širom svijeta.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtl.hr

 

 


 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Tri opcije za mandatara – Brnabić, Vučević, jedan iz koalicije

Tri moguće opcije za mandatara su aktuelna premijerka Ana Brnabić, Miloš Vučević i jedan iz redova koalicionih partnera,...

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...