Udžbenici bijeljinskih školaraca danas poslati u zvorničku regiju

Datum:

Share post:

Danas je drugi dan podjele polovnih udžbenika koju je Grad Bijeljina organizovao i sprovodi u saradnji sa drugim jedinicama lokalne samouprave.

– Knjige su juče otpremljene ka centralnoj i područnim školama opštine Lopare, a danas je planirano dostavljanje knjiga u zvorničke škole, dok će narednih dana knjige biti transportovane put Sarajevsko-romanijske regije i Hercegovine. Lokalne zajednice koje će dobiti knjige od naših đaka su Grad Zvornik, te opštine Lopare, Bratunac, Šekovići, Milići, Vlasenica, Sokolac, Berkovići i Oštra Luka, a mi ćemo već danas sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva potpisati ugovor, kako bi i djeca iz Grada Bijeljina dobila udžbenike za narednu školsku godinu. Praksu podjele udžbenika naših školaraca djeci drugih gradova i opština nastavićemo i sljedeće godine, a sve s ciljem da obrazovanje učinimo pristupačnijim i finansijski rasteretimo kućni budžet roditelja – najavio je gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović.

Bijeljina osnovcima Srpske poklanja udžbenike

LJubiša Stanišić iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti pozvao je roditelje, direktore osnovnih škola i predstavnike lokalnih zajednica koji to do danas nisu učinili, a imaju potrebu za udžbenicima, da se obrate ovom Odjeljenju na broj telefona 055/233-154 ili elektronskom poštom na adresu drustvene@gradbijeljina.org, kako bi dobili korištene udžbenike za svoje dijete, svoju školu ili lokalnu zajednicu od bijeljinskih školaraca koji su svoje knjige dobro čuvali.

– Grad Bijeljina je sa zadovoljstvom započeo distribuciju polovnih udžbenika svim lokalnim zajednicama koje to žele. Još uvijek ima vremena za prijavu, a naši vrijedni radnici će te knjige spremiti i dopremiti na adresu, kao što to upravo sada i rade – rekao je Stanišić, dodajući da je ovo je jedna u nizu akcija i mjera koje Grad preduzima za unapređenje obrazovanja, pored stipendija za učenike i studente, nabavke školskog pribora, udžbenika i didatičkog materijala koji se nalazi u školama. Sve to jeste nadležnost Ministarstva prosvjete i kulture, ali je Grad uveo ovu novu praksu uviđajući značaj obrazovanja i vaspitanja djece za budućnost društva u cjelini, za razliku od prakse iz nekog ranijeg perioda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“GALERIJA CVIJEĆA DAJANA“: Nova cvjećara počela sa radom u Bijeljini (foto)

U Bijeljini je počela sa radom nova cjvećara – ’’Galerija cvijeća Dajana’’. Cvećara se nalazi u ulici Meše Selimovića...

LOPARE: U CENTRU ZA KULTURU OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA I ODRŽANO PREDAVANJE O SREDNJOVJEKOVNIM STEĆCIMA (foto)

U Centru za kulturu je otvorena izložba likovnih radova Zdravka Mićanovića, za koju je umjetnik  inspiraciju našao u...

Izgradnja auto-puta Bijeljina – Rača u punom jeku, uskoro spajanje mosta

Put srpskog jedinstva, kako je nazvana dionica auto-puta Bijeljina - Rača trebalo bi da bude završen do planiranog...

Prošle sedmice održan prvi sastanak stalne radne grupe za količinu voda BiH i Hrvatske

Javna ustanova „Vode Srpske“ – Kancelarija za podsliv rijeke Vrbas u Banjaluci, 19. septembra bila je domaćin prvog...