Udruženje ''Pravda'' iz Bijeljine traži prijem kod premijera (video)

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj još uvijek ima više hiljada izbjegličkih porodica bez krova nad glavom, bez zaposlenja, koji žive u uslovima ispod ljudskog dostojanstva, tvrde predstavnici Udruženja “Pravda” u Bijeljini koji su zatražili prijem kod predsjednika Vlade.

Sve prethodne vlade su radile veoma loše i zato je danas stanje i dalje haotično. Zatražen je prijem kod premijera kako bi bio upoznat sa teškim položajem ove populacije.

“Imamo još hiljade neriješenih stambenih pitanja, nemaju zaposlenja, nikakvih podsticaja, povratak je nemoguć. Velika je smrtnost, oboljenja, iseljavanja mladih. Izbjeglice su opljačkane, milijarde dolara izbjegličjkog novca su nestale”, kaže predsjednik Udruženja “Pravda”, Dušan Stevanović.

“Mi tražimo od Vlade Republike Srpske da zaposle borce da mogu živjeti od svog rada, da isplaćuju borački dodatak u iznosu 10 maraka za svaki mjesec proveden u ratu kada je riječ o nezaposlenim borcima, a zaposleni borci da primaju borački dodatak kao što su do sada primali”, kaže Pero Mlađenović, general Vojske Republike Srpske u penziji.

TESTNA REKLAMA

Prioriteti su i stambeno zbrinjavanje, zdravstvena rehabilitacija, povlastice za vožnju u međugradskom prevozu, osnovne troškove sahrane borca da snosi država, poručuju iz Udruženja “Pravda”.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...