UDRUŽENJE DIJABETIČARA “DIABETA“ I DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: 14. novembra besplatni preventivni pregledi

Datum:

Share post:

U okviru obilježava Svjetskog dana dijabetesa, Udruženje dijabetičara „Diabeta“ i Dom zdravlja Bijeljina, u četvrtak 14. novembra, organizuju besplatne preventivne preglede za građane Bijeljine.

Od 10.00 do 13.00 časova, u centru grada, na dva punkta, vršiće besplatne preventivne preglede i dijeliti edukativni materijal. Nakon toga, od 13.30 do 15.00 časova, biće organizovana pokazna šetnja.

Prema riječima Sandre Milošević, predsjednice Udruženja dijabetičara „Diabeta“, na području Bijeljine, Ugljevika, Lopara i Donjih Žabara, registrovano je oko 10.000 oboljelih od dijabetesa. Broj oboljelih je u stalnom porastu, a najčešći oblik dijabetesa je tipa 2 gdje pankreas proizvodi male ili nedovoljne količine insulina, pa ćelije ne dobijaju dovoljno glukoze u cilju proizvodnje energije. Ovaj tip dijabetesa, najčešće se javlja kod gojaznih osoba, a poražavajući je podatak što se sve više javlja kod djece i adolescenata zbog nezdravog načina života.

Iz ovog Udruženja naglašavaju da su prevencija kao i redovni pregledi obavezni, kako bi se bolest otkrila na vrijeme.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...