UDRUŽENJE ''DIABETA'' ORGANIZOVALO BESPLATNE PREGLEDE U DOMU ZDRAVLJA LOPARE

Datum:

Share post:

Udruženje dijabetičara „Diabeta“ Bijeljina, u okviru realizacije projekta „Uz veću posvećenost pacijentu, blagovremenom prevencijom i edukacijom do bolje kontrole dijabetesa“, danas je provelo aktivnosti zajedno sa  osobljem Doma zdravlja i organizovalo besplatne endokrinološke preglede za pacijente zdravstvene ustanove u Loparama.
 
Pacijentima koji su došli u Dom zdravlja Lopare na preglede besplatno su mjerene vrijednosti šećera u krvi i uz potrebne nalaze koji su već imali u svojoj zdravstvenoj dokumentaciji endokrinolozi su se izjašnjavali o daljem toku liječenja.
 
Predsjednik Udruženje dijabetičara „Diabeta“ Bijeljina Sandra Milošević je izrazila zahvalnost  direktoru Doma zdravlja Lopare Želimiru Neškoviću, koji im uvijek pruža nesebičnu podršku, menadžmentu ustanove  i koleginicama na divnoj organizaciji.
 
Ona je istakla da se navedeni projekat realizuje uz pomoć  farmaceutske kompanije „Novo nordisk“ i da se pregledima koji se realizuju u okviru projekta posebno obraća pažnja na posljedice koje je uzrokovao kod dijabetičara kovid 19, te se rade neke osnovne analize šećera, holesterola, gojaznost , nekom se  uradi tromjesečni šećer, te se posebna se pažnja posvećuje edukaciji pacijenata.
 
„Cilj nam je da na vrijeme otkrijemo bolest, utvrdimo rezultate i preduzmemo kontrolu“, zaključila je Miloševićeva.
 
Internista endokrinolog Mirjana Tekić, zaposlena u opštoj bolnici u Bijeljini kaže da je danas bila u misiji obavljanja pregleda pacijenata u sklopu aktivnosti u pomenutom projektu. 
 
„Ove se akcije održavaju svake godine više puta, daju dobre rezultate, i uglavnom redovno učestvujem u pregledima i pomažem da se što više pacijenata uključi u udruženje, kako bi se više povelo računa o prevenciji“, rekla je Tekićeva.
 
„Vodeći računa da je dijabetes masovna, nezarazna, hronična i epidemijska bolest, jako je bitno da pacijenti naročito budu viđeni od strane endokrinologa sa odgovarajućim nalazima i da dobiju savremenu,adekvatnu terapiju koja je vrlo važna u smislu prevencije komplikacija šećerne bolesti“, naveo je u svojoj izjavi za medije primarijus doktor Mladen Blagojević, internista endokrinolog  zaposlen na Odjeljenju interne medicine bolnice u Bijeljini.
 
U okviru projekta danas je pacijentima Doma zdravlja Lopare donirano 100 aparata  i štampani materijal bitan za njihovo liječenje.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...