Udruženje “Diabeta” i Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina, povodom Svjetskog dana zdravlja, organizovalo je preventivne preglede – mjerenje šećera u krvi, krvnog pritiska, određivanje saturacije kiseonika, a, pored toga, razgovaraju sa sugrađanima o značaju čuvanja zdravlja.

“Danas smo na ovaj način htjeli da skrenemo pažnju koliko je značajno čuvati zdravlje. Naravno da ćemo i u narednom periodu dati sve od sebe da naša Bolnica što više napreduje kako bi što više pružili našim pacijentima, jer zdrav čovjek najviše može pomoći sebi, porodici, društvu“, rekao je direktor bijeljinske Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović.

Udruženje „Diabeta“, danas je sugrađanima kojima je potrebno, dijelilo aparate i trakice za mjerenje šećera u krvi, ali i propagandni materijal i voćku, jer, kako kažu, žele da promovišu pravilnu i zdravu ishranu.

„Danas se navršava 75 godina od ovog i ovakvog načina praćenja zdravlja. Slogan je – Zdravlje za sve. Preventivnim pregledima obilježavamo Svjetski dan zdravlja i želimo ljudima da pokažemo koliko je prevencija bitna za zdravlje, odnosno očuvanje zdravlja“, rekla je Sandra Milošević, predsjednik Udruženja „Diabeta“.

Ona je najavila predavanje u prostorijama Udruženja od 15.00 časova, na temu „Zdravom ishranom i fizičkom aktivnošću do očuvanja zdravlja“. Takođe, sutra u prostorijama Udruženje, zajedno sa bijeljinskom Bolnicom, organizovaće preventivne preglede u periodu od 11.00 do 13.00 časova.

„Sutra ćemo, ponovo, mjeriti šećer u krvi, holesterol, krvni pritisak, a po prvi put i mokraćnu kiselinu. Takođe, planiramo od 13.00 do 13.40 časova da organizujemo promotivnu šetnju i pokažemo koliko je i ona bitna u očuvanju zdravlja“, najavila je Milošević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име