Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ poklonili knjige bijeljinskoj Biblioteci (foto)

Datum:

Share post:

Povodom 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, JU OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina, VII1 i VII2 razred, danas su poklonili knjige JU Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina.

Violeta Šeovac, razredni starješina VII2 odjeljenja, zajedno sa koleginicom Dušicom Tadić, razrednim starješinom VII1 odjeljenja, u razgovoru sa djecom, došle su na ideju da skupe određen broj knjiga i poklone iz Gradskoj biblioteci.

„Oko dva mjeseca smo radili na ovoj akciji i skupili smo preko sto knjiga. Zadovoljne smo kako su se djeca odazvala i oni sami smatraju ovo lijepim gestom. Bliži nam se Međunarodni dan darivanja knjiga i ovo je uvod za tu aktivnost“, rekla je Šeovac i dodala da oni sa Bibliotekom njeguju saradnju već dugi niz godina.

„Imali smo različite aktivnosti, kao što su lutkarske predstave, a naši učenici se svake godine odazovu akciji učlanjenja u Biblioteku. Svi učenici ova dva odjeljenja su članovi Biblioteke, kao i ostalih odjeljenja i mislim da je ovo lijep primjer kako djeca i Biblioteka sarađuju“, zaključila je Šeovac.

Željana Arsenović, direktor Biblioteke „Filip Višnjić“ istakla je i zadovoljstvo i čast zbog posjete učenika OŠ „Vuk Karadžić“ Biblioteci.

„Nama je još veće zadovoljstvo što su učenici ovom prilikom poklonili knjige Biblioteci. Na ovaj način, naši drugari su odlučili da nagrade Biblioteku za cjelokupnu dosadašnju saradnju. Moram da se zahvalim razrednim starješinama koje su pokrenule ovu akciju, bile njeni inicijatori, a hvala i dječici i roditeljima što su uspjeli da skupe preko 120 naslova koje su danas poklonili i time obogatili naš knjižni fond“, navela je Arsenovićka.

Građani i institucije rado poklanjaju knjige bijeljinskoj Biblioteci. Prema njihovim podacima, samo u prošloj godini imali su preko 3.000 poklonjenih knjiga, a Biblioteka bilježi knjižni fond od oko 120.000 naslova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...