Kako bi kod učenika razvijali svijesti o opasnostima od mina, te na taj način umanjili posljedice rata i zaštitili djecu, ali i ostalo stanovništvo organizacija Crvenog krsta Republike Srpske je organizovala takmičenje učenika svih osnovnih škola sa područja opštine Bijeljina.

Na takmičenju su učestvovali učenici sedmih razreda, a OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske su predstavljali učenici: Katarina Gavrić, Igor Panić i Mile Jović. U pratnji učenika je išao nastavnik Pravoslavne Vjeronauke, Goran Bogdanović.

Takmičarski duh, volja i želja za usvajanjem novih znanja kod učenika nisu izostali, te su sedmaci zauzeli drugo mjesto na opštinskom nivou takmičenja. Učenici su time pokazali izuzetno znanje iz ove oblasti, ali i svoje vještine i sposobnosti. Pored vještina i takmičarskog duha, izuzetno je važno da takmičari sa sobom ponesu znanje o ovoj temi kako bi na što adekvatniji način prenosili usvojene informacije na svoje vršnjake.

Takmičenje je održano u okviru programa „Upozoravanje od mina”, a pod nazivom „Misli mine”. Takmičenje iz oblasti poznavanja mina i ubojnih sredstava za učenike osnovnih škola predstavlja veoma važnu aktivnost u programu upozoravanja na opasnost od mina. Glavni cilj takmičenja je širenje svijesti o opasnosti od mina i ukazivanje na prisutnost nesigurnih i neispitanih područja na teritoriji BiH.

Obilježavanje nedjelje upozoravanja na opasnost od mina, koja traje do 15. decembra, predstavlja jedan od najznačajnijih vidova edukacije djece školskog uzrasta o opasnostima od mina i ubojnih sredstava.

Škola upućuje iskrene čestitke učenicima: Katarini Gavrić, Igoru Paniću i Miletu Joviću, te nastavniku Goranu Bogdanoviću za odličan plasman i osvojeno drugo mjesto!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име