UBICA IZ JABUKOVCA odnio iz žrtvine kuće 100.000 evra

Datum:

Share post:

Davor P. (35) iz Negotina priznao je nakon hapšenja ubistvo četvoro ljudi u Jabukovcu, te rekao da mu je motiv za ovaj zločin bio isključivo novac. Iz kuće ubijenih Kazimirovića ukradena je pozamašna suma, a kako nezvanično saznajemo, radi se o cifri većoj od 100.000 evra.

Kako se spekulisalo još prije hapšenja, Raja Kazimirović je u kući držao pomenutu sumu, koju je ubica odnio, ali mu je istovremeno još nekoliko hiljada evra promaklo, te su pronađeni tokom istrage.

Podsjetimo, tijela Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene kćerke Dragane Jozeljić (53) nađena su 9. avgusta na Rajinom salašu u Jabukovcu. Pretpostavlja se da su ubijeni više od 24 sata prije nego što su žrtve nađene.

Uhapšeni nije pružao otpor tokom hapšenja. Čak je sa policijom rekonstruisao zločin korak po korak.

TESTNA REKLAMA

Dakle, kako je i sam osumnjičeni priznao, motiv monstruoznog četvorostrukog ubistva jeste koristoljublje. Iako je velika suma novca ukradena, na imanju Kazimirovića policija je na dva mjesta pronašla ukupno 10.000 evra koji su promakli ubici.

Takođe, u danima istrage koji su uslijedili na imanju Kazimirovića pronađena je novčanica od 50 evra, koja je ubici vjerovatno ispala prilikom bijega. Policija je nastavila da pretresa kuću, a u pomoćnom objektu, u jednoj torbi, pronađeno je 10.000 evra.

Takođe, kako su pisali mediji prethodnih dana, među ličnim dokumentima Rajine sestre i sestričine bilo je oko 2.000 evra, koje ubica nije uzeo.

Podebeli štos para
Sumnja se da je Raja zločinca privukao sam, otkrivši da posjeduje veliku količinu novca.

– Nekako u vrijeme kada su na salaš Kazimirovića stigle Ljubinka i Dragana iz Njemačke, Raja je došao u Jabukovac i kod svojih drugova pokušao da usitni novac. Nisu mu pare trebale, ali je čuo da se iz upotrebe povlače novčanice od po 500 evra i htio je da ih zamijeni. Niko u selu nije imao toliko novca, ili nije htio da mu ih “razbije”. Onda ga je neko od Jabukovčana, dalji rođak, po dogovoru, odvezao u Negotin da obavi zamjenu. Tamo je uspio – ispričao je izvor Novosti.

Koliko je tačno para Raja htio da usitni, niko ne zna sa sigurnošću. Ipak, kako opisuju, bio je to “podebeli štos”.

Takođe, mještani pričaju da je Raja imao novca, ali da je živio veoma skromno, bez struje i vode u kući. Kažu da je iskopao ćup sa zlatom, ali to niko nije vidio. U kući nije izvršena premetačina, pa ako je zločinac nešto i odnio, mora da je znao gdej se to tačno nalazi, tako da nije ništa drugo dirao.

– Kazimirović je živio skromno, na salašu bez struje i vode. Međutim, on je u svom posjedu imao oko 20 krava, tri traktora, 40 ovaca… Još uvijek se prepričava događaj kada je Raja, na sajmu poljoprivredne mehanizacije iz maramice izvadio 25.000 evra i kupio nov traktor – ispričao je jedan od sagovornika tokom istrage.

U porodicu Kazimirovića pucano iz dva pištolja
Dva različita komada oružja korišćena su u izvršenju ovog zločina. U Raju i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog. Raja je ubijen na traktorskom sjedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubica je ženama lica prekrio krpom, nakon što im je pucao u glavu.

Ubica je očekivao da se na imanju nalazi samo Rajina majka Dragica (93) i da će od nje lako iznuditi novac, ali je osim Dragice unutra zatekao i Rajinu sestru Ljubinku (76) i sestričinu Draganu (53). Prema saznanjima, žene pljačkašu nisu željele da daju novac, pružile su mu otpor i ušle u sukob sa njim. Ubrzo su, međutim, sve tri mučki ubijene hicima iz vatrenog oružja.

Prema saznanjima, gazda Raja se sa ubicom susreo posljednji. Ne sluteći šta se desilo, dok je ubica još uvijek bio na imanju, on se vratio traktorom na salaš. Raja Kazimirović je na tom traktoru i ubijen, takođe hicima iz vatrenog oružja.

Policija je takođe, prema nezvaničnim infomacijama, utvrdila da je ubica sa sobom odnio sva dokumenta Dragane Jozeljić, jedne od žrtvi. Zbog čega su uzeli baš njena, a ne od ostalih članova porodice, još uvijek nije najjasnije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...

SERVISNE INFORMACIJE za 15. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...