LOPARE: ODRŽAN 3. MAJEVIČKI SABOR IZVORNO-NARODNOG STVARALAŠTVA (foto)

Datum:

Share post:

U Loparama na kompleksu bazena Oktopus održan je 3. Majevički sabor izvorno-narodnog stvaralaštva. Na navedenoj smotri je učestvovalo osam kulturno-umjetničkih društava i dvije pjevačke grupe. Bazeni Oktopus, koji su sponzor sabora, zajedno su sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta“ Lopare organizovali ovaj događaj.


„U bogatom kulturno-umjetničkom programu promovisana je tradicija naših predaka kroz izvorne narodne pjesme, igre, šargiju, harmoniku, gusle i druge instrumente“, rekao je Mitar Spasojević, rukovodilac Sekcije za očuvanje narodne tradicije „Prosvjeta“ Lopare.


“Opština Lopare podržava rad Prosvjete i napore ovog društva da sačuva tradicionalnu narodnu pjesmu i igru i druge oblike stvaralaštva”, rekao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare, koji je svečano otvorio smotru.

Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je pozdravio učesnike i goste i istakao značaj očuvanja izvornog narodnog stvaralaštva Majevice, Posavine i Semberije.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...

Srpska bogatija za 22 bebe: U porodilištima rođeno 13 dječaka i 9 djevojčica

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, 13 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 4,00 KM PAPRIKA...