U životu ponekad treba jasno odlučiti: OSTATI ILI OTIĆI!

Datum:

Share post:

Živimo život, sanjamo neke bolje mogućnosti a bojimo se napustiti sigurnu prošlost i nalazimo se u dilemi šta učiniti. Bilo da moramo izabrati partnera kojem ćemo darovati sebe, bilo da moramo izabrati posao, prijatelje, hobije, nikada nismo posve sigurni što je prava odluka za nas.
Šta prihvatiti, a šta odbaciti?

Problem je još veći kada ni naše srce nije na čisto sa samim sobom, a odluku treba donijeti.

U životu ponekad treba jasno odlučiti: ostati ili otići. Nema smisla fizički biti prisutan na jednom mjestu, a emocionalno negdje drugo. Mučiti sebe i mučiti druge. Najteže je sjediti na dvije stolice. Tada nisi nigdje, i tada te mogu maknuti sa obje.

Neodlučnost može postati izvorom mnogih psihofizičkih oboljenja ako se odgađa unedogled. Osim toga neodlučnost stvara trajno nezadovoljstvo jer u obilju mogućnosti nismo spremni niti jednoj jasno odgovoriti „da“.

TESTNA REKLAMA

Agonija neodlučnosti nešto je najgore što nam se može dogoditi jer tada više nema svijeta u kojem živimo, tada više nema osobe kojoj pripadamo, a najgore od svega je što ni mi sami nismo sigurni ko bi to trebao donijeti odluku umjesto nas. Tada je sve što radimo polovično učinjeno jer i onda kada sve štima i izgleda savršeno mi nismo mirni u sebi jer se u nama još lomi ona druga opcija, opcija kojoj možemo pripadati, izbor koji možemo živjeti.

Treba prelomiti što prije, jer i onda ako shvatimo da smo napravili pogrešan izbor možemo opet krenuti ispočetka. To je poruka uspješnih ljudi, na grešci naučiti kako funkcionišu stvari. Dok ne prelomimo ne možemo ništa započeti, jer traje scenarij u kojem ne znamo konačan ishod. Zato u kakvoj se god prilici donošenja odluke nalazili shvatite da put počinje tek onda kada se za nešto odlučite.

Dok to ne učinite – nema pravog života.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: savjetnikuspjeha.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...