Programom izgradnje infrastrukture na području opštine Teslić za 2024. predviđeni su projekti u vrijednosti 4 miliona KM . Dodajući tome program uređenja gradskog građevisnkog zemljišta kojim je predvišeno još pola miliona ulaganja u inrstrukturne projekete, za infrtrukturu u ovoj godini predviđena su je ulaganja od 4.5 miliona KM.

„Teslić je ovim dokazao da se, uz predan rad i zalaganje, mogu postići veliki uspjesi koji direktno utiču na bolji život građana. Ovo je primjer kako se upornost i timski rad isplate“, rekao je načelnik Opštine Teslić Milan Miličević.

Infrastukturni projekti u 2024. godini:

 -Počela izgradnja novog vatrogasnog doma,

-Završavamo izgradnju trotoara i biciklističkih staza u centru grada,

 -Sutra završavamo rekonstrukciju gradskog parka i izgradnju novog dječijeg igrališta,

 -Privodimo kraju kompletnu rekonstrukciju poligona kod srednjih škola,

 -Radi se na asfaltiranju preko 20 kilometara puteva širom opštine.

Miličević je dalje naveo da se vrši mijenjanje preko 10 kilometara glavne vodovodne mreže od fabrike vode u Studencima do centra grada.

-Nema uslova za vrijedne ljude sa velikim ciljevima, radimo svaki dan i mjesec u godini na stvaranju bolje uslova za život naših sugrađana… Teslić se razvija i iz godine u godinu nastavlja da se poboljšava, kaže Miličević.

Opština Teslić je po ocjeni EU napravila veliki korak ka poboljšanju kvaliteta života svojih građana. Zahvaljujući uspješnom apliciranju za sredstva iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), Teslić je dobio preko milion konvertibilnih maraka za rekonstrukciju glavnog voda gradskog vodovoda.

Teslić je jedna od 14 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koja će koristiti ova sredstva iz najnovijeg investicionog paketa Evropske unije. Projekat rekonstrukcije glavnog voda, ukupne dužine 10 kilometara, započeo je u maju i sada će biti značajno ubrzan i olakšan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име