U Srpskoj PROIZVEDEN TUNEL za dezinfekciju

Datum:

Share post:

Republika Srpska dobila je tunel za dezinfekciju, koji olakšava borbu protiv virusa, a raduje činjenica što je ovaj projekat realizovala domaća kompanije „Kosmos“.

Tunel za dezinfekciju, koji olakšava borbu protiv virusa korona, funkcioniše na principu senzora i potpuno jebezbjedan za zdravlje ljudi, a njegova osnovna namjena je dezinfekcija svega što kroz njega prođe. Osobe i predmeti koji prođu kroz ovaj tunel mogu biti sigurni da su potpuno dezinfikovani.

Radi se o projektu banjalučke kompanije „Kosmos“ koji može biti plasiran i na inostrano tržište jer ima sve neophodne karakteristike.

„Proizvod je rezultat naše pameti i postoje sve tehničke karakteristike i CE znak da se isti može plasirati na treća tržišta“, rekao je direktor „Kosmosa“ Dušan Vještica.

TESTNA REKLAMA

Prije međunarodnog tržišta, ovaj tunel za dezinfekciju biće postavljen u Banjaluci, jer bi prvi mobilni tunel uskoro trebao da bude doniran UKC Republike Srpske. Ovaj projekat dokazuje da je „Kosmos“ sposoban da se u kratkom roku prilagodi potrebama tržišta, projektuje i izradi nove stvari.

Okvirna cijena tunela za dezinfekciju, bez solarnog napajanja, je oko 20 hiljada maraka. U „Kosmosu“, dodaju da neće stati na ovom projekti, jer sa kompanijom „Teokraft“ iz Rusije nastavljaju saradnju i planiraju proizvodnju filtera za pročišćavanje vazduha.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...