U sklopu Centra za socijalni rad Bijeljina djeluju dva Dnevna centra

Datum:

Share post:

Nakon više od dvije godine čekanja, za novoizgrađenu zgradu Centra za socijalni rad u Bijeljini izdata je upotrebna dozvola. U sklopu Centra za socijalni rad djeluju i dva Dnevna centra. Kako bi se stvorili što bolji uslovi za boravak mališana u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama, završena je i izgradnja dječijeg igrališta sa adekvatnim sadržajima.

Iz godine u godinu povećava se broj onih koji su u stanju socijalne potrebe. Povećavaju se i prava koja u skladu sa zakonom ostvaruju socijalno ugrožene kategorije stanovništva, a rastao je i iznos sredstava po pojedinim pravima, kažu u bijeljinskom Centru za socijalni rad, te dodaju da Centar sada raspolaže budžetom u iznosu od 9,3 miliona maraka, što je gotovo za duplo više u odnosu na period od prije četiri godine.

Najveći dio od ukupnog iznosa raspoloživih sredstava usmjerava se za prava na ličnu invalidninu, na novčanu pomoć i na dodatak za njegu i pomoć drugog lica, a koja korisnici prava iz socijalne zaštite ostvaruju na osnovu Zakona o socijalnoj zaštiti

Prije nego što je 2020. godine rad Centra za socijalni rad organizovan u novoizgrađenoj zgradi preko puta Gradskog parka, Centar je svoje poslove obavljao u iznajmljenim prostorijama, podsjeća Sofrenić.

TESTNA REKLAMA

Više od dvije godine čekali su upotrebnu dozvolu za novu zgradu Centra, koju je grad obezbijedio prije nekoliko dana potvrdio je direktor Centra za socijalni rad Bijeljina Milorad Sofrenić.

U međuvremenu izgrađeno je i igralište za djecu sa posebnim potrebama, na čemu smo insistirali gotovo dvije godine dodaje Sofrenić i ističe da realizacijom i ovih infrastrukturnih radova Centar u potpunosti može da odgovori funkciji koju i ima.

Igralište koje je namijenjeno djeci sa posebnim potrebama izgrađeno je uz sami kompleks zgrade Centra na površini od oko 600 kvadrata.

U Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama koji je počeo sa radom prije dvije godine trenutno boravi 24 djece.

Cilj u narednom periodu je postepeno povećanje kapaciteta Dnevnih centara, te nastojanje da sve Službe centra budu u potpunosti kadrovski i u svakom drugom smislu osposobljene kako bi mogle adekvatno odgovoriti svim potrebama korisnika.

Podsjetimo, u zgradi osim kancelarija Centra za socijalni rad, nalaze se i druge institucije. Ovdje su smješteni i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, Dnevni centar za djecu u riziku, dok je ulaz u zgradu sa druge strane namijenjen zaposlenima u Savezu opština i gradova, a u zgradi su smještene i kancelarije Direkcije za izgradnju i razvoj Grada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...