U Semberiji jeftinije gorivo, uskoro i u ostalim dijelovima Republike Srpske

Datum:

Share post:

– I vozačima u Republici Srpskoj najvjerovatnije stiže finansijsko rasterećenje, jer se očekuje da će gorivo i na benzinskim pumpama u RS u narednim danima pojeftiniti, potvrđeno je „Nezavisnim“.

Talas „rezanja“ cijena benzina i dizela već je stigao u semberska mjesta, a identičan trend bi trebalo da bude zabilježen i u ostalim dijelovima RS.

„Prema informacijama dobijenim od većih distributera nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj, pojedini distributeri na području Semberije snizili su cijene goriva, dok se u toku ove sedmice očekuje snižavanje cijena goriva na benzinskim pumpnim stanicama i u drugim dijelovima Republike Srpske“, rečeno je za „Nezavisne“ iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Vlasnici benzinskih pumpi u FBiH već uveliko koriguju cjenovnike, a sada bi se to, dakle, trebalo dogoditi i u Republici Srpskoj, čime će ovdašnje pumpadžije konačno učiniti ono što su već uradile njihove kolege u okruženju.

TESTNA REKLAMA

Ipak, iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima RS juče su saopštili da je gorivo u RS još uvijek najjeftinije u regionu.

„Novom korekcijom cijena distributeri u FBiH još uvijek su cjenovno viši od distributera u Republici Srpskoj, i to u prosjeku za oko sedam feninga po litru goriva“, poručuju iz ove grupacije.

Kako dodaju, nedavna havarija u Rafineriji u Brodu uticala je na to da dizel trenutno nije moguće nabaviti u ovoj rafineriji, te da su u opticaju samo manje količine benzinskih goriva, pa su distributeri u RS prinuđeni da dizelska goriva nabavljaju po višim cijenama u rafinerijama u okruženju.

„Ukoliko rafinerije u okruženju snize cijene goriva (što se može očekivati), distributeri u RS će odmah sniziti cijene goriva na benzinskim pumpama“, poručuje Zoran Berak, sekretar Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS.

Pojeftinjenje goriva već je zabilježeno u svim državama koje nas okružuju. Iz crnogorskog Ministarstva ekonomije saopšteno je da je gorivo u toj državi od juče jeftnije za tri do četiri evro centa.

Podaci Ministarstva gospodarstva Hrvatske potvrđuju da se takođe od juče na hrvatskim benzinskim pumpama toči gorivo po znatno povoljnijim cijenama. I u Srbiji vozači mogu da odahnu.

„Gorivo je pojeftinilo, a sve prognoze govore da će cene derivata na benzinskim stanicama padati u narednim danima i nedeljama“, izjavio je Aleksandar Antić, ministar energetike Srbije.

(Nezavisne)

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...