U Šamcu održana prezentacija poljoprivredne mehanizacije koje finansira Vlada Mađarske

Datum:

Share post:

Fondacija „Progresus“ koja provodi program podrške poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima hrane za kupovinu mašina, opreme i alata, a koji finansira Vlada Mađarske, održala je prezentaciju ovog programa u Šamcu.

Riječ je o projektu u kojem Fondacija dodjeljuje bespovratna sredstva u visini do 25 hiljada evra, a ovo je drugi po redu Javni poziv na koji mogu da se prijave svi zainteresovani.

Direktor Fondacije za održivi razvoj „Progresus“ Andrea Jaglica izjavila je da je više od 100 poljoprivrednih proizvođača u Šamcu ostvarilo pravo na bespovratna sredstva za nabavku mađarske opreme, alata i mašina na prvom javnom pozivu, te izrazila očekivanje da će ih se na novi javni poziv prijaviti još više.

„Posebno mi je zadovoljstvo što smo danas u Šamcu gdje smo imali veliki broj podnosilaca zahtjeva i korisnika iz prethodnog programa. Ove godine očekujemo da taj broj bude mnogo veći. Šamac je poljoprivredni kraj, dobro je odregovao na ovaj program, ljudi su razumjeli koliko je privlačna ponuda koju „Progresus“ nudi“, rekla je Jaglica.

Ona je podsjetila da je u prvom krugu bilo mnogo dezinformacija kojima su poljoprivrednici iz ove opštine odoljeli i podržali su ovaj program.

Jaglica je rekla da su u novom javnom pozivu neke stvari racionalizovane i jednostavnije kada je riječ o prijavi, dodajući da su uslovi ostali isti – da je poljoprivredni proizvođač registrovan, a sve ostalo je kao u prethodnom javnom pozivu.

Ona je navela da je novi javni poziv raspisan 14. avgusta i biće otvoren do 14. oktobra.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić rekao je da su predstavnici „Progresusa“ poljoprivrednicima pojasnili uslove javnog poziva kako ne bi imali nedoumica i da bi mogli na pravi način da se prijave.

„Opština Šamac podržava ovakve vidove prezentacija i donacija jer je ovo poljoprivredni kraj“, dodao je Nedić.

Fondacija za održivi razvoj „Progresus“ održala je u Šamcu prezentaciju novog javnog poziva poljoprivrednicima i proizvođačima hrane za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivrednih mašina i opreme za preradu hrane, koji finansira Vlada Mađarske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...

Srpska bogatija za 22 bebe: U porodilištima rođeno 13 dječaka i 9 djevojčica

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, 13 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 4,00 KM PAPRIKA...

SERVISNE INFORMACIJE za 4. oktobar: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...