U regiji Bijeljina besplatni časovi programiranja za učenike

Datum:

Share post:

Centar za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje započeo je u regiji Bijeljina realizaciju projekta "Biram da programiram", čiji cilj je animiranje mladih da se opredijele za školovanje u IT sektoru i postanu programeri koji će pokrenuti razvoj privrede u Srpskoj.

Iz Centra za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje saopšteno je da su se odlučili za javne tribine kako bi učenike informisali o trendovima na polju edukacije u oblasti informacionih tehnologija.

U okviru aktivnosti na ovom projektu već su održane javne tribine u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" i Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Bijeljini.

"Centar će, da bi učenike informisao o trendovima na polju edukacije u oblasti informacionih tehnologija i da bi im dao priliku da nauče više o programiranju, organizovati javne tribine u svim osnovnim i srednjim školama na području regije Bijeljina", navedeno je u saopštenju.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik ovog centra Aleksandar Milić istakao je da je veoma važno još u osnovnoj školi usmjeriti učenike da se bave informacionim tehnologijama.

Nakon javnih tribina svi učenici koji žele da nauče nešto više o ovoj oblasti mogu da se prijave za besplatne časove programiranja, koje u sklopu projekta finansira Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i drugi partneri na projektu.

Realizator ovih aktivnosti je Centar za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje u Republici Srpskoj, a projekat su podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, kao i nekoliko privrednih subjekata.

Tehnička škola "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine će od školske 2019/2020. godine umjesto tehničara elektroenergetike uvesti novi smjer – tehničar informacionih tehnologija.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...