U planu dva prelaska u Srbiju auto-putem Kuzmin-Bijeljina (video)

Datum:

Share post:

"Sastanak sa direktorom Autoputeva RS došao je u pravo vrijeme, a kada se intenzivno govori o izgradnji auto-puta Beograd-Banjaluka preko Bijeljine", ocijenio je nakon današnjeg sastanka prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić.

On je precizirao da je na sastanku bilo riječi o trasi auto-puta, ali i o izradi prostorno-planske dokumentacije, kako bi se nesmetano krenulo u realizaciju ovog značajnog projekta.

Direktor Autoputeva RS Dušan Topić, ocijenio je da su se stekli svi uslovi kako bi se krenulo u finalizaciju izrade s jedne strane planske dokumentacije Grada Bijeljina, a s druge strane stigla je kaže i inicijativa iz Srbije oko kontaktne tačke preko rijeke Save Kuzmin – Rača, a na nama je ističe Topić da nastavimo priču koju smo počeli još 2014. godine, kada je i izrađena planska dokumentacija za dio auto-puta Brčko-Bijeljina do rijeke Drine.

Prema gruboj procjeni koja je izvršena tada, izgradnja ove dionice u dužini od 31 kilometra, koštala bi oko 240 miliona evra.

TESTNA REKLAMA

"Kontakte još od 2014. godine imamo sa nekim kineskim kompanijama", pojašnjava Topić i dodaje da je u međuvremenu izrađen veoma dobar model finansiranja dijelom iz koncesija, a dijelom iz kreditnog aranžmana.

Usvajanje prostorno-planske dokumentacije očekuje se za dvadesetak dana i sve što bude neophodno Gradska uprava Bijeljine će preduzeti kako bi se krenulo sa realizacijom projekta koji će kako ocjenjuju u lokalnoj zajednici biti od velikog značaja za cjelokupni razvoj Grada Bijeljina.

 

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS prisustvovao je večeras Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini gdje je ponovio da je...

Preko 30 delegacija iz zemlje i regiona na prijemu u Gradskoj upravi Bijeljina povodom slave grada

U organizaciji Grada Bijeljina danas je u Gradskoj upravi organizovan prijem povodom gradske slave, praznika posvećenog Svetom Pantelejmonu,...

Vasilije Perić čestitao slavu Grada Bijeljina – “Da nastavite velika djela Bijeljine i Semberije“

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je građanima i rukovodstvu Bijeljine slavu grada Svetog Pantelejmona. -Velika je čast što...

DIMITRIJEVIĆ, GORAŽDEVAC: Bratska Povelja između Bijeljine i Goraždevca pokazala je dobar put, saradnju i dobru vezu među nama (foto)

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina, večeras je organizovan prijem za delegacije diplomatsko-konzularnih predstavništava i bratskih i prijateljskih gradova....