U petak, 24. novembra od 19.00 časova u Hotelu „Drina“ prvi put će biti organizovan zimski „Salon vina“ za sve ljubitelje vina. 

Grad Bijeljina kao centar sjeveroistocne Bosne i Hercegovine, po svom geografskom položaju, broju stanovnika i bruto prihodu po glavi stanovnika, izdvojio se kao jedan od najvažnijih gradova BIH, a pored Banja Luke i kao najvažniji grad Republike Srpske.

Nevjerovatnu ekspanziju posljednje dvije decenije izvrsno prati i turističko-ugostiteljska ponuda, kako grada tako i kompletnog regiona.

Uz preko 150 ugostiteljskih objekata, otvoreno je i dosta hotela i tržnih centara u kojima se nalaze najprestižniji svjetski high street modni brendovi, što grad čini jednom od omiljenih destinacija za lokalne turiste a primjetan je i sve veći broj posjeta iz susjednih država poput Srbije, Hrvatske, Crne Gore…

„Salon Vina Bijeljina sastavni je dio najvećeg i najznačajnijeg vinskog događaja u regionu Regio Wine Trails Festival. Ove godine prvi put nastupa kao samostalni projekat, koji će postati tradicionalan i kao Zimsko izdanje.  Pored klasičnog festivalsko-izlagačkog dijela, svake godine će se raditi special festivala, na kojem će se predstavljati države ili regioni sa svojom specifičnom ponudom. Ove godine imamo namjeru da bijeljinskom kraju predstavimo sve najbolje iz svijeta vinske i gastro ponude što nudi Srbija“, rekao je portalrol Turističke organizacije Grada Bijeljina Dragan Tešić.

Menadžer Grada Bijeljina Tatjana Pantić pohvalila je Turističku organizaciju zbog organizacije ovakvih događaja i iskoristila priliku da sve zainteresovane pozove da prisustvuju „Sajmu vina“ i time podrže promociju vina.

„Pored vina, očekujemo dolazak i gastro ponude po kojoj je Srbija poznata. Imaćemo i nekoliko vinskih ekskluziva. Prvi put na bijeljinskom „Salonu vina“ imaćemo predstavljanje najboljeg vina Srbije tri godine zaredom. Takođe, ugostićemo i najmlađeg privrednika Evrope – Uroša Živkovića i „Ukijevu čarobnu bajku“. Dijete sa poteškoćama u razvoju je 2020. godine osnovao svoju firmu, bio najmlađi preduzetnik i ove godine će se predstaviti u Bijeljini“, rekao je organizator Fikret Nadarević i istakao da će Salon biti prodajnog karaktera.

Partner festivala ja Ambasada Republike Srbije, a suorganizator Turistička organzacija Bijeljina. Projekat podržava Grad Bijeljina sa Skupštinom Grada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име