U Španiji uginula najtužnija slonica na svijetu (video)

Datum:

Share post:

Flavija, ženka slona koja je poznata i kao najtužnija na svijetu, uginula je u španskom zoološkom vrtu u 47. godini, nakon više od četiri decenije zatočeništva.

 

Flavija je 43 godine živjela sama u svom ograđenom prostoru u zoološkom vrtu u Kordobi, na jugu Španije, a prošle sedmice je uginula.

Grupe za prava životinja su nekoliko puta pokušale premjestiti Flaviju da bi mogla živjeti s drugim slonovima, ali nisu uspjeli na vrijeme.

TESTNA REKLAMA

Ranije je saopšteno da se njeno fizičko zdravlje pogoršalo tokom posljednjih šest mjeseci prije smrti, a takođe je prijavljeno i da slonica pati od depresije.

Odbornica zadužena za pitanja životne sredine Amparo Pernići izjavila je na konferenciji za novinare da Flavija više nije bila u stanju ustati i da je uspavana.

Opisala je slonicu kao simbol grada i rekla je da je njena smrt bila posebno tužna za one koji su se brinuli o njoj tokom njenog života i u posljednjim trenucima. Predsjednica organizacije PACMA Silvija Barkuero rekla je da je slonica Flavija tokom svih tih godina bila sama i zarobljena u zoološkom vrtu u Kordobi.

– Nadamo se da nijedna životinja neće proći kroz ovo ponovo. Slonovi su društvene životinje poput ljudi i poznato je da razvijaju jake veze unutar porodica. Oni mogu živjeti do 70 godina u divljini – dodala je ona.

Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...