U JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina obilježen Međunarodni dan babica i upriličen Dan otvorenih vrata za trudnice (foto)

Datum:

Share post:

Danas se obilježava Međunarodni dan babica, jedne od najljepših profesija u zdravstvu. Tim povodom održana su stručna predavanja u Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini na temu aktuelnosti u zdravstvenoj njezi u ginekologiji i akušertsvu.

Prof. dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice, pozdravio je današnje goste i posebno poslao čestitke svim babicama i čestitao im njihov dan. Istakao je da je babica kao struke sve manje i zbog toga se posebno zalagao da srednja medicinska škola u Bijeljini obezbijedi jedan razred ginekološko – akušerskih sestara kako bi tog kadra u budućnosti bilo više.

Današnje gošće Nikolina Cvjetinović glavna sestra Ginekološko – akušerskog odjeljenja, JZU Bolnica Zvornik i Jelena Tanasković , glavna sestra Ginekološko – akušerskog odjeljenja Univerzitetske bolnice Foča iznijele su iskustva babica od momenta ulaska trudnice u porodilište, njenog boravka u bolnici , pa do izlaska.

O ulozi i značaju babice govorile su i Jasminka Jović , glavna sestra Ginekološko – akušerskog odjeljenja, JZU Bolnica “ Sveti Vračevi” , Zorana Novaković med.sestra i Dragana Gajić akušerska sestra i pohvalili se jako divnim rezultatima i napretku u našoj ustanovi što se tiče samih procedura u porodilištu. Koleginice iz ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, JZU Dom zdravlja Bijeljina, Andrijana Todić babica i Naja Savić med.sestra takođe su se pridružile učestvovanju u ovom lijepom događaju I prezentovale rad školice za trudnice u okviru rada dispanzera.

Stručni skup zatvorila je glavna sestra Bolnice “ Sveti Vračevi” Bijeljina Milica Dikić i čestitala dan babica.

Povodom dana babica danas je prvi put u JZU Bolnica “Sveti Vračevi” omogućino budućim majkama da posjete porodilište i upoznaju osoblje kako bi riješili sve nedoumice.

Trudnicama se obratila prim. dr Nela Mitrović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja , glavna sestra bolnice Milica Dikić , spec. ginekologije Miomira Brkić i Jasminka Jović glavna sestra odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ĐOKOVIĆ PRESTIGAO NADALA Samo Borg na putu do novog rekorda

Pobjeda srpskog tenisera Novaka Đokovića u 3. kolu Rolan Garosa značila je da je nadmašio Španca Rafaela Nadala...

Na današnji dan – 3. jun

Danas je subota 3. jun, 154. dan 2023. Do kraja godine ima 211 dana. 1098. - Poslije petomjesečne opsade...

Danas su Duhovske zadušnice

Pravoslavni hrišćani sutra će obilježiti Duhovske ili ljetne zadušnice, koje su uvijek u subotu pred Duhove /Silazak Svetog...

Pozivi na Whatsappu mogu biti dio prevare

Sve veći broj ljudi prijavljuje da dobijaju neočekivane pozive na WhatsAppu sa stranih brojeva. Ovi pozivi mogu biti dio...