U bolnicama RS na liječenju više od 1.200 zaraženih

Datum:

Share post:

U RS je na bolničkom liječenju do danas je bilo 1.202 zaraženih virusom korona, najveći broj liječi se u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS (UKC RS), gdje je hospitalizovano 439 osoba, а u opštim bоlnicаmа njih 763.

 
 
 

U bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" saopštili su da se na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini nalazio 101 bolesnik.

"S teškom kliničkom slikom i dalje je više od dvije trećine oboljelih, dok je životno ugroženo 35 bolesnika", saopštili su u "Svetim vračevima".

Dodali su da se na respiratoru nalazio 21 oboljeli, a kiseoničku terapiju zahtijevao je veliki broj hospitalizovanih.

TESTNA REKLAMA

"I dalje bilježimo porast broja bolesnika srednje životne dobi s teškom kliničkom slikom", rekli su danas na sastanku Kriznog štaba bolnice "Sveti vračevi".

Naglasili su da pozivaju sve na odgovorno ponašanje uz striktno poštovanje svih mjera zaštite, jer je to, kako kažu, jedini način da se zaustavi esponencijalni rast broja novozaraženih virusom korona.

U BiH je u četvrtak od testiranih 3.774 uzorka bilo pozitivno 1.180, što predstavlja blagi pad u odnosu na dan ranije, kada je ovim virusom bilo 1.633 novozaraženih.

U RS na virus korona su bile pozitivne 384 osobe, u FBiH njih 713, a u Brčko distriktu 83.

Najveći broj oboljelih u RS zabilježen je u Banjaluci  98, zatim u Tesliću, gdje je novozaraženo bilo njih 48, u Bijeljini 32, te u Doboju 21.

U FBiH veliki broj novozaraženih registrovan je u Kantonu Sarajevo, gdje je novooboljelo 240 ljudi, a hospitalizovano je 389, od kojih su tri osobe priključene na respiratore.

U BiH su danas registrovana 64 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U RS je preminulo njih 27, a riječ je o 11 osoba žеnskog i 16 muškog pola srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi, оd kојih је pеt bilo iz Bаnjаlukе, čеtiri iz Trеbinjа, pо dviје iz Priјеdоrа i Zvоrnikа i pо јеdnа iz Kоzаrskе Dubicе, Gаckа, Dоbоја, Biјеljinе, Ribnikа, Grаdiškе, Kоtоr Vаrоšа, Prnjаvоrа, Lаktаšа, Čајničа, Brоdа, Pеtrоvа, Višеgrаdа i Bilеćе.

U FBiH život je izgubilo 36 osoba, a u Brčko distriktu umrla je jedna.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...