U bijeljinskom Osnovnom sudu održan Okrugli sto „Sedmica sudske nagodbe“ (foto)

Datum:

Share post:

Povodom provođenja aktivnosti „Sedmica sudske nagodbe“ u Osnovno sudu u Bijeljini u periodu od 15. do 26. maja, a u cilju rješavanja što većeg broja sporova mirnim putem sa naglaskom na brzo i efikasno rješavanje predmeta, s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom sudskog spora i i uslugom suda, Osnovni sud je danas organizovao Okrugli sto o temi „Sedmica sudske nagodbe“.

Prema riječima sudije i moderatora Okruglog stola Selme Šaćirović, stranke u sudskim sporovima su sve zainteresovanije za sudske nagodbe kako bi na taj način smanjili sudske troškove, ali i vrijeme trajanja sporova.

„Sudskim poravljanjem, sporovi se rješavaju brže, na takav način se izvršava pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka i mijenja se pristup sudu. Kao prioritet postavlja se brzo i efikasno rješavanje sa posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka. Moram da priznam da je sve više stranaka koje se odluuju na poravnanje u slučajevima kada je moguće sudsko poravnanje, odnosno nagodba i sigurno je da ima efekta ova naša aktivnost“, rekla je Šaćirović.

Kako kaže, na taj način su i sudovi pošteđeni troškova i izdataka.

Advokat Petar Bibić kaže da sud u svim predmetima pita stranke da li su spremne da naprave sudsko poravnanje, što se pokazalo jako povoljno za stranke i na taj način se smanjuju troškovi, a i dužina sudskog procesa. Kako kaže, stranke, kada vide da su troškovi veliki, kad joj se predoči finansijski rezultat spora, najčešće je sklona nagodbi. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U petak u Bijeljini Drugi susret kontrolera na temu „Controlling u novom dobu“ (foto)

U Bijeljini će se u organizaciji ICV radne grupe za controlling BiH i Centra za edukaciju i usluge...

Šta je sve Đoković zaradio od plasmana u polufinale Rolan Garosa

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je sa 3:1 pobijedio Rusa Karena Kačanova, a od...

DODIK: Ponosan sam na orden iz Rusije (foto)

Milorad Dodik, predsjednik RS, naveo je da je ponosan što ga je Vladimir Putin, ruski predsjednik, odlikovao Ordenom...

GRADONAČELNIK BIJELJINE ODGOVORIO MINISTARSTVU FINANSIJA: Da li da se smijem ili da plačem? (foto)

Nakon saopštenja za javnost Ministarstva finansija da je Vlada Republike Srpske putem elektronske aplikacije za izradu nacrta programa...