U bijeljinskoj bolnici NEMA HAOSA, stanje redovno!

Datum:

Share post:

U vrijeme kad nam je svaki ljudski život na prvom mjestu, kad nastojimo da obezbijedimo što bolje uslove za zbrinjavanje eventualnih pacijenata, da nam se ne bi dogodio scenario zemalja iz cijelog svijeta, u najmanju ruku smo šokirani plasiranjem neistina od strane BN televizije, a još šokantnije je što se u tekstu, pozivaju na navodne bolničke izvore!
 
-Tačno je da je medicinska sestra koja je pozitivna na virus korona, sestra koja je prije preraspodjele posla, radila na Internom odjeljenju, a potom u bolničkom karantinu. S obzirom na namjeru da se zaposleni radnici ne iscrpljuju, zato i postoji preraspodjela, medicinska sestra je od polovine aprila koristila godišnji odmor, sve do 22. aprila.
 
 Neistina je da je, kako BN TV navodi, da je “pozvana na posao, iako je imala temperaturu”. Vaše tvrdnje da je “virus ušao u Interno odjeljenje u bijeljinskoj bolnici, te da je nastala opšta uzbuna”, obične su spekulacije i nagađanja. Razloga za paniku nema, jer postoje jasni propisi po kojima se preduzimaju konkretni koraci u situacijama kad se utvrdi da je zaposleni medicinski radnik pozitivan na virus.
 
 “Frka”, kako ste naveli u vašem tekstu, ne postoji, radimo po procedurama i postupamo po protokolu, po kom inače postupaju sve zdravstvene ustanove u svijetu, kad je u pitanju ovakva situacija! Naša medicinska sestra ima asimptomatsku kliničku sliku, a to nam je u ovom trenutku veoma važno, jer je riječ o zdravstvenom radniku koji je svoje zdravlje stavio u službu građana!  Takođe, jasna je procedura u ovakvoj situaciji, od koje želite da, “ničim izazvani”, pravite spektakl!
 
Bijeljinska bolnica postupa po protokolu i naravno da ćemo testirati sve kontakte! Ako priželjkujete da postupimo drugačije, varate se! Mi smo u funkciji zdravlja svih naših građana, kao i svih zaposlenih. Vaša  radoznalost prelazi u, čini nam se, u zluradost, ali vas moramo razočarati da u bijeljinskoj bolnici, na vašu žalost, nije haos! Svi radimo kako to naša struka nalaže, a i vama iskreno preporučujemo da poštujete kodeks vaše struke.
 
Koliko testova imamo, da li imamo zaštitne opreme, sredstava za ličnu higijenu osoblja i pacijenata, nije vaša briga, a s obzirom na način izvještavanja po ovom slučaju, sumnjamo da imate dobre namjere prema ovoj zdravstvenoj ustanovi?!
 
Radi objektivne informisanosti javnosti, zaštitne i ostale opreme imamo sasvim dovoljno, a  od vas očekujemo da se pozivate na relevantne izvore, a ne da se bavite rekla-kazala tekstovima.
Epidemiološka situacija na području Bijeljine je pod kontrolom medicinskih radnika koji predano rade svoj posao, a mi apelujemo na vas da zbog građana ne dižete, kako vi to kažete “frku” i stvarate paniku u situaciji gdje je nema, navodi se u saopštenju bijeljinske bolnice.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić – Ljubav prema muzici koja se rodila u djetinjstvu, traje i dan danas

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić bili su gosti emisije „Pjesma za tebe“ i uljepšali veče pratiocima...

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...