U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

Datum:

Share post:

U prepunoj sali Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, promovisan je roman Saše Terzića „Miloš i akmače“, o ratnom komandantu šekovićkog Drugog odreda Specijalne policije MUP-a Republike Srpske, Milošu Stuparu, koji je bio osuđen za ratni zločin, pa kasnije oslobođen.

Autor Saša Terzić je sa romanom „Miloš i akmače“ od zaborava sačuvao jedan dio istorije opisujući kroz stradanja glavnog junaka romana, komandanta Miloša Stupara, stradanje svog naroda.

Dolazeći u zatvor svom rođaku Milošu Stuparu osjetio sam tu bol i nisam mogao da ne sjednem i da ne počnem pisati, odnosno da se uhvatim u koštac sa svim tim. Ovaj roman sam pisao jako dugo i njega čine dvije paralelne priče, Miloševa srpska i Vanjina koja je jugoslovenska priča. Vanjina priča je plod magijskog realizma. dok je Miloševa priča jedna romansirana biografija“, rekao je Terzić.

Miloš Stupar ratni komandant Drugog odreda Šekovići, koji je djelovao u sastavu Specijalne brigade policije MUP-a u julu 2008. godine bio je optužen za ratni zločin u Srebrenici i osuđen na 40 godina zatvora ali je u ponovljenom postupku oslobođen.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...