U bijeljinskoj Biblioteci predstavljena knjiga „Dnevnik ratnog hirurga“ pokojnog doktora Miodraga Lazića (foto)

Datum:

Share post:

Sinoć je u JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina predstavljena knjiga „Dnevnik ratnog hirurga“ Miodraga Lazića.

Ova knjiga jedan je od najautentičnijih dokumenata i svjedočenja o građanskom ratu u BiH i stradanju srpskog naroda za slobodu, rekao je na večerašnjem predstavljanju knjige u Bijeljini univerzitetski profesor iz Niša Goran Maksimović.

Priča o dešavanjima u ratnoj bolnici u srpskom delu Sarajeva pokazuje pravu prirodu rata, gde su Srbi čitav rat proveli u okruženju, bombardovani, bez struje, vode, gasa i svega što je bilo neophodno za rad bolnice, izloženi svakodnevnom granatiranju, ali je i u takvim uslovima urađeno 3.500 najtežih operacija i spasen ogroman broj života, istakao je Maksimović.

On je naveo da je knjiga potvrda Lazićeve duboke odanosti srpskom narodu i prikaz ovog istinskog patriote i rodoljuba.

TESTNA REKLAMA

Maksimović, koji je autor predgovora u novom izdanju knjige koju je prvi put objavila Novinska agencija Republike Srpske Srna 1996. godine, kaže da ona, osim literatnog značaja, ima i dokumentarno-istorijsku vrijednost.

„Vidimo smrt i tamnu stranu rata, ali i herojsku uzvišenost i primjere srpskih ratnika koji su heroji ravni precima sa Kajmakčalana“, zaključio je Maksimović.

Knjiga „Dnevnik ratnog hirurga“ Miodraga Lazića u novom izdanju izdavačke kuće „Scero print“ iz Niša predstavljena je u Bijeljini u okviru kulturne manifestacije „Višnjićevi dani“.

Miodrag Lazić, poznati srpski hirurg iz Niša, preminuo je 14. aprila 2020. godine je u 65. godini od virusa korona.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...

POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA U PETOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne...

Google Play Store dobija dvije korisne funkcije

​Prema izveštajima, kompanija Google sprema dosta novih kul opcija, odnosno funkcija, koje će implementirati u Play Store. Sada...