Porodica, prijatelji i saradnici oprostili su se danas od direktora Agencije za unapređenje stranih investicija /FIPA/ BiH Milice Marković na komemorativnom skupu u Bijeljini, na kojem je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odao zahvalnost za sve što je Markovićeva učinila za Srpsku.

„Na svim poslovima koje je obavljala radila je predano, bez ostatka, pošteno u odnosu prema narodu, prema svemu. Bila je borac na ličnom i na opštem planu i ono što je ona učinila zaista je veliko za Semberiju i za Republiku Srpsku“, istakao je Dodik.

Na komemorativnom skupu u organizaciji Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina, Dodik je ocijenio da sa preranom smrću Markovićeve Republika Srpska i Semberija gube sigurno jednu od značajnih kćeri ove zemlje, ženu koja je imala mnogo toga da ponudi, ne samo svojoj porodici, nego čitavom društvu.

„Milica ostaje jedna snažna ličnost, snažan pečat našeg SNSD-a, žena koja je u Bijeljini preuzela da vodi našu organizaciju i postigla najbolji rezultat, koja nije imala kompromisa i kako to obično biva – sa ženama je u politici lakše sarađivati i sa njima ostvarivati pobjede“, rekao je Dodik i podsjetio da je Markovićeva bila predan poslanik Narodne skupštine, u Predstavničkom domu i u Savjetu Evrope.

Prema njegovim riječima, odlazak Markovićeve je preran i nije se trebao desiti.

„Neka nam ostane u sjećanju onakva kakva je bila – energična, uvijek u pokretu, u nekoj užurbanosti, kao da je možda slutila da njen život neće dosegnuti daleke godine“, naveo je Dodik i istakao da je počastvovan poznanstvom sa Markovićevom.

U ime porodice na komemorativnom skupu se od Milice Marković oprostio Slaviša Marković dirljivim podsjećanjem na zajedničko djetinjstvo i odrastanje, ocjenjujući da je uvijek bila najbolja i najuspješnija u svemu što je radila i da su joj ljubav i vjera bili osnov svakog uspjeha.

Sjećanje na Markovićevu podijelio je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Miroslav Milovanović, koji je istakao njenu stalnu borbu za zaštitu interesa Republike Srpske, a potkrijepio je to citirajući stranačke saradnike da je Milica imala petlju da u Sarajevu kaže ono što većina muškaraca ne smije ni da pomisli u Bijeljini.

Na skupu su pročitani telegrami saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Dugogodišnji saradnik Markovićeve, Svetozar Mihajlović, istakao je da je ona bila beskrompomisni borac za pravdu, istinu i za očuvanje srpskog naroda i Republike Srpske.

Milica Marković preminula je u petak, 6. oktobra u Beogradu nakon duge i teške bolesti.

Milica Marković rođena je 2. novembra 1967. u Bijeljini, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na Odsjeku za romanske jezike.

Bila je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a potom i poslanik u Savjetu Evrope od 2006. godine do 2018. godine.

Za direktora FIPA imenovana je 2020. godine. Bila je član SNSD-a od 2001. godine.

Milica Marković imala je veoma bogatu karijeru, ali je, prije svega, bila požrtvovana majka, prijatelj, kolega i saradnik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име