U Bijeljini USKORO POČINJE GRADNJA nove autobuske stanice

Datum:

Share post:

Željeznička stanica u Bijeljini koja je decenijama nadživjela posljednje vozove i prugu u Semberiji srušena je i u toku je raščišćavanje parcele na kojoj će biti izgrađena nova autobuska stanica, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Predrag Petričević.

Predrag Petričević

"Odlukom Vlade Republike Srpske određeni broj parcela na lokaciji stare željezničke stanice dat je u posjed grada Bijeljina i time su se u potpunosti stekli imovinski uslovi da grad raspolaže kompletnim prostorom i da može da pristupi aktivnostima na izmještanju postojeće autobuske stanice", naveo je Petričević.

On kaže da se istovremeno, dok traje raščišćavanje parcele, izrađuje i tehnička dokumentacija za izgradnju autobuske stanice.

TESTNA REKLAMA

Petričević je podsjetio da je grad ranije imovinski riješio određeni broj parcela na ovoj lokaciji i da je za stanare šest stanova obezbijeđena isplata ili adekvatna zamjena stambenog prostora.

Prema njegovim riječima, namjera Gradske uprave je da se uskoro, čim bude završena tehnička dokumentacija, pristupi izboru izvođača i početku izgradnje autobuske stanice u Bijeljini već iduće godine.

Petričević je istakao da će na novoj lokaciji autobuska stanica imati izuzetno dobru vezu i direktan ulaz na obilaznicu, čime će sve gradske saobraćajnice biti rasterećene od autobuskog saobraćaja, naročito centar Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori. -...

KABINET GRADONAČELNIKA: MJEŠTANI I SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA DA PRIJAVE PRIORITETE ZA ASFALTIRANJE I JAVNU RASVJETU

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Kompenzacioni fond Republike Srpske je na račun Agrarnog fonda Grada...

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...