U Bijeljini ukupno 10 zaraženih, pod nadzorom 639 lica

Datum:

Share post:

U Bijeljini je do jutros u 7.00 časova virusom korona ukupno zaraženo 10 lica, jedno je preminulo, a pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina nalazi se 639 osoba, što je za 43 manje nego prethodnog dana.

Prema riječima epidemiologa Mladena Grujičića, zaključno sa 4. aprilom, u karantin u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ smješteno je 34 lica, što je povećanje za 15 osoba u odnosu na prethodni dan.

Stotinu i šesnaest lica nalazi se u izolaciji u kućnom karantinu, devet je smješteno u karantin u bijeljinski Dom učenika, od kojih je šest osoba iz Bijeljine, a po jedna iz Zvornika, Šekovića i Čelopeka. Sedam lica nalazi se u bolničkom karantinu, a jedno lice koje je zaraženo kovidom 19 je u izolaciji u kućnom karantinu.

Do sada je u Bijeljini na virus korona testirano 85 lica, od kojih je 10 pozitivnih, 60 negativnih, za 14 se čeka rezultat, a jedno lice koje bilo pozitivno preminulo je 3. aprila u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka.

TESTNA REKLAMA

Na graničnom prelazu Rača u prethodna 24 časa zabilježen je prelazak 75 kamiona, a na Pavlovića mostu 14 kamiona.

Komunalna policija kontrolisala je 31 lice i svi su bili na svojim adresama, dok je Policijska uprava Bijeljina izdala tri prekršajna naloga za osobe koje su se kretale u vrijeme policijskog časa.

Preduzeća „Komunalac“, „Eko zaštita“ i „Vodovod i kanalizacija“ nastavljaju dezinfekciju gradskih javnih površina, javnih ustanova i stambenih zgrada, a Odsjek za civilnu zaštitu Bijeljina i Kasarna Oružanih snaga BiH u Bijeljini rade na proširenju kapaciteta karantina u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Gradska uprava Grada Bijeljina poziva građane na odgovornost i poštovanje savjeta medicinskih radnika i republičkih institucija i ustanova, prije svega na sprovođenje mjera higijene i socijalnu distancu.

Broj zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj je 302, oporavile su se 22 osobe, a sedmoro ljudi je umrlo od posljedica izazvanih virusom.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: Gradska uprava

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...