U Bijeljini u prethodnoj godini nastavljen trend porasta broja preduzetnika

Datum:

Share post:

Prema podacima Odjeljenja za privredu Gradske uprave Grada Bijeljina, u 2022. godini, registrovano je 396 preduzetnika, dok je njih 283 odjavilo svoju djelatnost.

Gradska uprava je već ranije iznosila podatke i informacije da se, zahvaljujući raznim domaćim i stranim podsticajima i investitorima, broj novoprijavljenih malih i srednjih preduzetnika povećao.

Najčešće prijavljene djelatnosti i ujedno i najveći broj novih preduzetnika u odnosu na odjavljene su iz oblasti zanatsva i usluga, kao i agencije iz oblasti Informacionih tehnologija.

“Nastavljen je trend porasta broja preduzetnika s obzirom da je i u 2021. godini veći broj registrovanih u odnosu na odjavljene preduzetnike. Na kraju 2021. godine broj aktivnih preduzetnika bio je 2.069 dok broj aktivnih preduzetnika na kraju 2022. godine iznosi negdje oko 2.200 (podatak sa početka decembra 2022. godine)”, rekli za portal Dešavanja u Bijeljini iz Odjeljenja za privredu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...